Διαβάσαμε την «Ψευδαίσθηση της Μοναξιάς» του Σαϊμον Βαν Μποϋ | Εκδ. Πατάκης

Διαβάσαμε την «Ψευδαίσθηση της Μοναξιάς» του Σαϊμον Βαν Μποϋ | Εκδ. Πατάκης

Στο Λος Αντζελες του 2010, ο Μαρτέν, επιστάτης σε οίκο ευγηρίας για παλαίμαχους ηθοποιούς στη Σάντα Μόνικα, συναντάει τον κύριο Ουγκό, έναν παραμορφωμένο Γερμανό στρατιώτη. Ο πρώτος εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά τον πόλεμο χάρη σε μια ηρωική πράξη των προγόνων του.Ο δεύτερος τις επέλεξε για να αφήσει την τελευταία του πνοή. Κοινός παρoνομαστής και κοινό πεπρωμένο, ο πόλεμος.

Φλας μπακ και πίσω στην Γαλλία του 1968. Δύο παιδιά βρίσκουν στο δάσος τα απομεινάρια ενός βομβαρδιστικού Β-24. Μετά την διάσωσή του, ο πιλότος έζησε τις τελευταίες ήρεμες στιγμές της πολυτάραχης ζωής του στο Κόνι Άιλαντ συντροφιά με την γυναίκα του, Χάρριετ. Χάρη στην εγγονή του, Αμέλια, μαθαίνουμε για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του.
Τι του συνέβη κατά την Απελευθέρωση; Τι τον συνδέει με τον διάσημο σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Ντάννυ; Ποιος ο ρόλος του νεόνυμφου ζευγαριού Αμερικανοεβραίων που τους χώρισε ο πόλεμος; Οι ζωές ορίζονται από το τυχαίο.

Στο μυθιστόρημα του Σαϊμον Βαν Μποϋ, οι δεσμοί που ενώνουν τις ζωές του Τζον, του Μαρτέν και του κυρίου Ουγκό αναδύονται σταδιακά.

Διασχίζουμε τον Ατλαντικό ωκεανό και ολόκληρες δεκαετίες του πολυτάραχου εικοστού αιώνα για να καταλάβουμε τα νήματα που υφαίνουν τις διαδρομές των ηρώων. Τα κομμάτια του παζλ της ζωής τους σιγά σιγά βρίσκουν τη σωστή τους θέση και αποκαλύπτουν τον ζωτικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο ένας στη ύπαρξη του άλλου.

«Η ψευδαίσθηση της μοναξιάς» είναι ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα που αποπνέει κομψότητα και ένταση. Η πένα του ξεχωριστού Άγγλου συγγραφέα φωτίζει, μαγεύει και προσδίδει έναν ρομαντισμό που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι η μοναξιά δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σαϊμον Βαν Μποϋ
Η ψευδαίσθηση της μοναξιάς
Μτφρ Ουρανία Παπακωνσταντοπούλου
Εκδόσεις Πατάκης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.