Διαβάσαμε τη «Μαύρη Ραψωδία της Αγάπης», του Alessandro Robecchi | Εκδ. Ελληνικά Γράμματα

Διαβάσαμε τη «Μαύρη Ραψωδία της Αγάπης», του Alessandro Robecchi | Εκδ. Ελληνικά Γράμματα

Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Alessandro Robbechi, «Μαύρη Ραψωδία της Αγάπης» τα έχει όλα. Προδοσίες, μίση, πάθη και πικρίες με μότο «κι αυτά τα κάνει ο έρωτας». Γύρω από τον τηλεοπτικό δημιουργό του εξαιρετικά δημοφιλούς ριάλιτι με τον ευφάνταστο τίτλο Crazy Love, Κάρλο Μοντερόσι, διακλαδώνονται οι ζωές δύο καλλιεργημένων δολοφόνων, μιας νεαρής ερευνήτριας με ραγισμένη καρδιά, δύο Τσιγγάνων που διψούν για εκδίκηση, συλλεκτών και λαθρεμπόρων ναζιστικών-φασιστικών σουβενίρ, αλλά και μερικών νεκρών παραπάνω.

Στο μυθιστόρημα του Ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου ο αφηγηματικός τόπος είναι η Ιταλία, ο χρόνος το σήμερα.
Ο αφηγητής, ως ακούραστος παρατηρητής, εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ηρώων του μυθιστορήματος. Κάθε χαρακτήρας φωτίζει και ένα καίριο πρόβλημα της ιταλικής κοινωνίας.

Η έκθεση της προσωπικότητας απελπισμένων ανθρώπων σε reality shows, η πικρία της νέας γενιάς που αισθάνεται αδικημένη σε σχέση με τους γονείς της, οι ματαιωμένες προσδοκίες των baby boomers και τα φαντάσματα του παρελθόντος αποκαλύπτουν τη βία, τη διαφορετικότητα και την πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής. Κι όλα αυτά σε ένα πολυεθνικό, λαμπερό, αλλά και πολύ επικίνδυνο Μιλάνο.

Η οξυδερκής ματιά του Alessandro Robbechi πάνω σε ζητήματα όπως η ανεργία, η επιστεγαστική κρίση και η αγοραστική δύναμη διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη... Ζητήματα που απασχολούν τον Ιταλό πολίτη (και όχι μόνο…).

Το πικρόχολο χιούμορ αντισταθμίζει την μελανότητα της καθημερινής βίας, της εγκληματικότητας και του γενικευμένου αισθήματος ανασφάλειας που  διατρέχουν όλο το μυθιστόρημα.

Ένα επιτυχημένο δείγμα ιταλικού νουάρ ή giallo.

 

 

 

 

 

 

 

  Alessandro Robecchi
  Μαύρη Ραψωδία της Αγάπης
  Μτφρ Ελένη Τουλούπη
  Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.