Διαβάσαμε τη «Δολοφονία του τραπεζίτη» | Εκδ. ΟΚΤΑΝΑ

Διαβάσαμε τη «Δολοφονία του τραπεζίτη» | Εκδ. ΟΚΤΑΝΑ

Με την «Δολοφονία του τραπεζίτη» οι εκδόσεις Οκτάνα μας γνωρίζουν τον πατέρα του ιταλικού μυθιστορήματος Augusto De Angelis που οι ιστορίες του Κάρλο Ντε Βιντσέντζι τον κατέστησαν cult συγγραφέα στην Ιταλία και του προσέδωσαν τον τίτλο «ο Ιταλός Μαιγκρέ».

Ποιο είναι το μυστικό του Τζανέτο Αουρίτζι που θα τον κάνει να επισκεφθεί τον επιθεωρητή Κάρλο ντε Βιντσέντζι στις δύο η ώρα τα ξημερώματα; Θα του μιλήσει για τα χρήματα που έχασε στο χρηματιστήριο; Πώς συνδέεται με το γεγονός η δολοφονία του τραπεζίτη Γκαρλίνι και ποιος ο ρόλος του χρυσού φιαλιδίου που βρέθηκε στο μπάνιο του πρώτου;

Διχασμένος ανάμεσα στο αίσθημα της φιλίας και την αίσθηση του καθήκοντος, ο επιθεωρητής θα χρησιμοποιήσει την διαίσθησή του για να ανακαλύψει την αλήθεια. Ο διανοούμενος αστυνόμος θα συνδυάσει λογική και διαλεκτική και με θεατρικό τρόπο θα οδηγηθεί στον πραγματικό ένοχο.

Γραμμένη το 1935 «Η δολοφονία του τραπεζίτη» δεν είναι μια απλή αστυνομική ιστορία, αλλά μια πιστή αναπαράσταση της πολιτικής κατάστασης της εποχής, μια ανάγλυφη εικόνα μιας κοινωνίας που παραδίδεται στον φασισμό και που οδήγησε τον συγγραφέα το 1940 στις φυλακές του Duce, όπου και πέθανε το 1944.

Ο Augusto De Angelus με λογοτεχνική μαεστρία περιγράφει το μυστήριο της ανθρώπινης ψυχής και καταδεικνύει με ποιόν τρόπο η Νέμεση παίρνει τη θέση της Ειμαρμένης, ρυθμίζοντας με το άνοιγμά της την πορεία των γεγονότων τις πιο κρίσιμες στιγμές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augusto De Angelo
Η δολοφονία του τραπεζίτη
Μτφρ Δήμητρα Δότση
Εκδόσεις Οκτάνα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.