Διαβάσαμε :: «Στο τέλος πεθαίνουν», του Adam Silvera | Εκδόσεις Διόπτρα

Διαβάσαμε :: «Στο τέλος πεθαίνουν», του Adam Silvera | Εκδόσεις Διόπτρα

  Στον φουτουριστικό κόσμο του μυθιστορήματος «Στο τέλος πεθαίνουν» και οι δύο ο Ματέο Τόρεζ και ο Ρούφους Εμετέρο δέχονται ένα τηλεφώνημα από το Δελτίο Θανάτου που τους ανακοινώνει ότι έφτασε η μοιραία μέρα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν μία ξέφρενη τροχιά ενάντια στον χρόνο που τους απομένει: θα αποχαιρετήσουν φίλους και γονείς, θα οργανώσουν την κηδεία τους, θα αγοράσουν τις τελευταίες τους προμήθειες και θα ζήσουν τις τελευταίες τους ώρες δίπλα στο άτομο της επιλογής τους που ανακάλυψαν στην εφαρμογή «Ο Τελευταίος φίλος».

  Σε έναν ανεμοστρόβιλο συναισθημάτων και εμπειριών θα δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερα ισχυρός δεσμός ανάμεσα στους δύο έφηβους μελλοθάνατους. Θα στηρίξουν ο ένας τον άλλον. Θα αποδεχθούν το άδικο πεπρωμένο τους  και θα αναπτερωθούν με την ελπίδα να ξαναβρεθούν στο επέκεινα.

  Στην τελευταία μεγάλη περιπέτεια θα ζήσουν μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια μέρα. Ο αναπόδραστος θάνατος, η επώδυνη απώλεια, η ανακάλυψη της ομοφυλοφιλίας την ύστατη στιγμή γίνονται φορείς του μηνύματος που θέλει να περάσει το δυστοπικό κείμενο του Adam Silvera: ανεπιθύμητες καταστάσεις  μας κάνουν  να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ακριβώς αυτό που επιθυμούμε δίχως να εναποθέτουμε στο μέλλον την υλοποίηση του, το ανώφελο των μακροπρόθεσμων σχεδίων και ονείρων.

  Με γρήγορο ρυθμό, ευφάνταστο λεξιλόγιο και διορατική ματιά, ο Αμερικανός, πρώην επαγγελματίας νεανικών μυθιστορημάτων και νυν συγγραφέας, πραγματεύεται την ευεργετική  αξία της ζωής, τη βίαιη στιγμή της απώλειας και το απρόβλεπτο γύρισμα της τύχης.

  Το «Στο τέλος πεθαίνουν» και οι δύο κατέκτησε την πρώτη θέση στους New York Times και έγινε bestselling YA novel 2021.

Adam Silvera
Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο
Μτφρ Βαγγέλης Γιαννίσης
Εκδόσεις Διόπτρα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.