Διαβάσαμε: «Σικελικό Ειδύλλιο» της Σ. Τριανταφύλλου | εκδ. Πατάκης

Διαβάσαμε: «Σικελικό Ειδύλλιο» της Σ. Τριανταφύλλου | εκδ. Πατάκης

Το «Σικελικό Ειδύλλιο» είναι δύο νήματα που τρέχουν παράλληλα, αλλά θέλουν πολύ να μπερδευτούν μεταξύ τους. Στην Ιταλία του '50, με το φασιμό να μην έχει ακόμα ξεφτίσει, με τις κοινωνικές παθογένειες των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων, με τον κόσμο της μαφίας, ο αστυνόμος Λούκα Ντε Ματέις και η νεαρή Κοντσέττα Βιτάλε συναντιούνται χωρίς να έχουν επίγνωση ότι αυτά που τους δένουν είναι πολλά περισσότερα από όσα τους χωρίζουν.

Η κοινή τους βάση είναι η αποστροφή προς τον τόπο τους και το περίσσειο πάθος για αλλαγή και επαναπροσδιορισμό. Η Κονσέττα προσπαθεί να επιβιώσει στην οπισθοδρομική κοινωνία της Σικελίας, ενώ ο Λούκα έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εξοντώσει τη μαφία.

Ο αναμεταξύ τους σεβασμός γίνεται σταδιακά ο γοητευτικός λόγος που τους φέρνει όλο και πιο κοντά, με φόντο ένα περιβάλλον που ασφυκτιά, χωρίς ο υπόλοιπος κόσμος να το αντιλαμβάνεται. 

Οι επιθυμίες και τα όνειρα γίνονται η κινητήριος δύναμη του έρωτα, της δράσης και της εξιλέωσης σε ένα παιχνίδι που μοιάζει εξαρχής χαμένο. Η Σώτη Τριανταφύλλου δημιουργεί ακόμα μια φορά ένα κινηματογραφικό τοπίο που πλουτίζει από την εγκυκλοπαιδική και σφαιρική της σοφία, απόσταγμα γνώσεων και εμπειριών.

 

 

 

 

 

Σικελικό ειδύλλιο

Συγγραφέας: Τριανταφύλλου Σώτη

Εκδόσεις Πατάκης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.