Διαβάσαμε: «Σάλεμς Λοτ» του Στήβεν Κινγκ | Εκδ. Κλειδάριθμος

Διαβάσαμε: «Σάλεμς Λοτ» του Στήβεν Κινγκ | Εκδ. Κλειδάριθμος

Το «Σαλεμς Λοτ» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του σκοτεινού βασιλιά Στήβεν Κινγκ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1975. Δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται στις αγαπημένες ιστορίες του συγγραφέα, μιας που είναι το μυθιστόρημα που τον ανέδειξε αρκετά και σίγουρα αποτελεί τον προάγγελο του κόσμου που όλοι είδαμε αργότερα στην πορεία του συγγραφέα.

Η ιστορία αφορά τον Μπεν Μίαρς, έναν συγγραφέα που επιστρέφει στο Σάλεμς Λοτ, μια μικρή πόλη, όπου πέρασε τα παιδιά του χρόνια. Πραγματοποιεί, λοιπόν, αυτό το ταξίδι σκοπεύοντας να γράψει το επόμενό του μυθιστόρημα. Παράλληλα, προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το μυστήριο που κρύβεται γύρω από ένα γειτονικό σπίτι, κάτι που τον στοιχειώνει από όταν ήταν παιδί.

Με το που φθάνει όμως στην πόλη, μια αλληλουχία αλλόκοτων συμβάντων λαμβάνει χώρα. Ένα παιδί εξαφανίζεται, ένας σκύλος θανατώνεται με βάναυσο τρόπο, ένας τάφος χωρίς πτώμα ανακαλύπτεται τυχαία και πολλά ακόμα. Την ίδια στιγμή, δύο ξένοι αγοράζουν το στοιχειωμένο σπίτι και ανοίγουν ένα μαγαζί με αντίκες. Ωστόσο, οι ντόπιοι έρχονται πάντα σε επαφή με τον έναν, αφού ο άλλος δεν εμφανίζεται ποτέ.

Υπόγεια και μυσταγωγικά, η πόλη καταλαμβάνεται από σκοτεινές δυνάμεις και συγκεκριμένα από τον Δράκουλα και τους βρικόλακες. Η αλήθεια είναι ότι ο Δράκουλας αποτέλεσε έναν αγαπημένο μύθο στα παιδικά χρόνια του Κινγκ. Όλη αυτή η αγάπη αλλά και ο συμβολισμός των παιδικών τραυμάτων, αποδίδονται ακόμα μια φορά σε μια άψογα δοσμένη φρικιαστική ατμόσφαιρα.

Το κακό καραδοκεί εκεί που ο αναγνώστης δεν το περιμένει και η ήσυχη όψη της πόλης μοιάζει να κάνει τη σιωπή εκκωφαντική. Η ιστορία διαδραματίζεται ανάμεσα σε σπιτάκια της εξοχής, σε αλκοολικούς που ξημεροβραδιάζονται σε μπαρ γεμάτα από καπνό και σε κάντρι μουσική.  Η γραφή είναι τόσο εθιστική και περιγραφική που ο τρόμος απλώνεται πελώριος. Η αγωνία μεγαλώνει με κάθε σελίδα που ο αναγνώστης ξεφυλλίζει και τον κάνει να ζητάει συνέχεια και άλλο.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά προσεγμένη έκδοση από τον Κλειδάριθμο. Περιέχει prequet και sequel της ιστορίας, κομμένες σκηνές, σημείωμα του Κινγκ αλλά και κάποιες τρομακτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που αναπαριστούν γλαφυρά το Σάλεμς Λοτ. Νομίζω πως ο Κινγκ γνώριζε τότε ότι επρόκειτο να φτιάξει έναν κόσμο, όπου θα κατοικούν εκατομμύρια αναγνωστών!

Αποκτήστε το βιβλίο εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.