Διαβάσαμε: «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» του Haig Matt | Εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Διαβάσαμε: «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» του Haig Matt | Εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μεταξύ ζωής και θανάτου υπάρχει μια βιβλιοθήκη, που περιέχει έναν άπειρο αριθμό βιβλίων.
Κάθε βιβλίο σου παρέχει την δυνατότητα να δοκιμάσεις μια άλλη ζωή που θα μπορούσες να ζήσεις, αν είχες κάνει μια διαφορετική επιλογή. Ενώ όλοι αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να ήταν η ζωή μας, τι θα γινόταν αν είχαμε την ευκαιρία να δούμε μόνοι μας; Θα ήταν πραγματικά καλύτερη κάποια από τις άλλες εκδοχές της;

Η Nora Seed θέλει να πεθάνει.

Έχασε τη δουλειά της, την καλύτερή της φίλη, τον αδερφό της. Οι σχέσεις της βρίσκονται σε χάλια κατάσταση και η γάτα της είναι νεκρή. Στην ουσία, είναι απλώς βαθιά και -φαινομενικά- ανεπανόρθωτα, λυπημένη. Το να ζει δεν έχει γίνει παρά μια αγγαρεία.

Οπότε αποφασίζει να τελειώσει με όλα αυτά. Κι ο κόσμος μαυρίζει.

Και τότε εκείνη ξυπνά. Όχι στον παράδεισο ή στην κόλαση, αλλά σε μια βιβλιοθήκη. Ένα μέρος που πηγαίνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου, όταν δεν είναι απολύτως σίγουροι για το ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν.

Η βιβλιοθήκη είναι τεράστια, γεμάτη με βιβλία, όπου κάθε βιβλίο περιέχει μια διαφορετική ζωή η οποία με τη σειρά της περιέχει πολλά εκατομμύρια αποφάσεις.

Εμπνευσμένα συμπονετικό, το βιβλίο αυτό, με μια συγκινητική και απλή αφήγηση, εξερευνά ήσυχα τη ζωή μα και τα ζητήματα και τα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους μας. Μέσα από τη φιλοσοφία, τη φαντασία, τη θεωρία ενός παράλληλου σύμπαντος και μια κάποιας κβαντικής απροσδιοριστίας, απεικονίζει τις ατελείωτες δυνατότητες που έχει η ζωή για όλους εμάς. Κάθε ζωή περιέχει το δικό της μείγμα χαράς, ενθουσιασμού, απόγνωσης, πόνου που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ποιο είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στη ζωή σας και ποιο το χειρότερο; Τι μπορείτε να αλλάξετε και τι όχι; Ο μόνος τρόπος για να το μάθουμε είναι να το ζήσουμε...

 

 

 

 

 

Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη

Συγγραφέας: Haig Matt

Μτφρ. Άννα Παπασταύρου

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2021

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.