Διαβάσαμε: «Κόρες» της Lucy Fricke | Εκδ. Κείμενα

Διαβάσαμε: «Κόρες» της Lucy Fricke  | Εκδ. Κείμενα

Με ένα παλιό Golf, η Μάρθα και η Μπέτυ, φίλες από το Βερολίνο, διασχίζουν τους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας και της Ελβετίας για να περάσουν από την Ιταλία και να καταλήξουν στην Ελλάδα. Ένα road trip, απογυμνωμένο από ψευδαισθήσεις έρωτα, σεξ ή έγκλημα σε κάθε σταθμό, σε αναζήτηση ταυτότητας και επίλυσης τραυματικών σχέσεων, τις οδηγεί στην κάθαρση και την επούλωση επώδυνων καταστάσεων.

Η Μπέτυ αναζητά την ισορροπία ανάμεσα σε τρεις πατρικές φιγούρες: τον αγαπημένο πατριό, Ερνέστο, του οποίου θα αναζητήσει το μνήμα, τον αδιάφορο πατριό και τον βιολογικό πατέρα. Στην αναζήτησή της θα συνειδητοποιήσει την έλλειψη πατρικής αγάπης και, κατά συνέπεια, την απουσία εμπιστοσύνης στον εκάστοτε σύντροφο, αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό.

Ο πατέρας της Μάρτα έχει πια γεράσει κι έχει μείνει χήρος. Από τότε που έμαθε ότι υποφέρει από καρκίνο, κατακλύζει την κόρη του με συζητήσεις, αλήθειες, συγγνώμες και διαβεβαιώσεις αγάπης. Κατανικώντας δικές της αναμνήσεις και συναισθηματισμούς, ενδίδει στην επιθυμία του να τερματίσει τη ζωή του μέσω της υποβοηθούμενης ευθανασίας. Δίπλα της βρίσκεται ο Χένινγκ που την αγαπά με έναν τρόπο υπεράνω κάθε αμφιβολίας και τη στηρίζει στην απόφασή τους να αποκτήσουν παιδί.

Μέσα σε μια μελαγχολική και γοητευτική ατμόσφαιρα, η βερολινέζα συγγραφέας αναλύει την ανάγκη των δύο ηρωίδων να συνδέονται με άντρες που μοιάζουν στους πατριούς τους, που ερωτεύονται την ανάμνησή τους. Οι δύο γυναίκες, τραυματισμένες από την αίσθηση να μεγαλώνεις χωρίς πατέρα, αποφασίζουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να απελευθερωθούν από την ιστορία τους. 

Οι Κόρες είναι ένα μυθιστόρημα για δύο γυναίκες που επαναξιολογούν τους λόγους για τους οποίους αποκόπηκαν από το παρελθόν τους και πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες με μια αγάπη που ήρθε τόσο αργά, που δεν ξέρουν τι να κάνουν μαζί της. Η συγγραφέας καταδεικνύει τη βία των σχέσεων, την έννοια της απώλειας, το ανέφικτο της αγάπης και ό,τι συνιστά τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το τέταρτο μυθιστόρημα της Lucy Fricke μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2021 σε σκηνοθεσία της Nana Neul. Οι δύο δημιουργοί συνυπογράφουν το σενάριο σε μία παραγωγή Γερμανίας, Ιταλίας και Ελλάδας.
  
Αγοράστε το βιβλίο εδώ.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.