Διαβάσαμε: «Κομμένες γλώσσες» και «... γιατί οι έρωτες μου φάγανε τα χρόνια...» | Εκδ.: ΚΨΜ

Διαβάσαμε: «Κομμένες γλώσσες» και «... γιατί οι έρωτες μου φάγανε τα χρόνια...» | Εκδ.: ΚΨΜ

Ο Παναγιώτης Κολέλης στη συλλογή διηγημάτων του «Κομμένες γλώσσες» συνθέτει ένα μωσαϊκό από εννέα ιστορίες ανθρώπων που παλεύουν να δράσουν, να αλλάξουν τη ζωή τους, να μείνουν για πάντα στην αφάνεια, να κρατήσουν μυστικά καλά κρυμμένα. 

Οι πρωταγωνιστές της κάθε ιστορίας διαγράφονται με πένα ψυχολόγου-ανατόμου της ανθρώπινης ύπαρξης, φαινομενικά άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που κρέμονται από μια λεπτή κλωστή. Ανάμεσα στο ρεαλισμό και το φαντασιακό, το εδώ και το αλλού, οι ήρωες των διηγημάτων αναδεικνύουν την παράλογη πλευρά της καθημερινότητας και αφήνουν τον αναγνώστη με το στόμα ανοιχτό σε κάθε «τέλος».

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συλλογή διηγημάτων της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας.

 

 

 

 

 

Παναγιώτης Κολέλης

Κομμένες γλώσσες

εκδόσεις: ΚΨΜ

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο «... γιατί οι έρωτες μου φάγανε τα χρόνια...» του Χρήστου Σιαφκού, ο τίτλος αποτελεί και την περίληψη του έργου. Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων που διαβάσαμε από τις εκδόσεις ΚΨΜ, αποτελεί ένα ολόκληρο σύμπαν γεμάτο έρωτα, διαψεύσεις, κρασί και αληθινά ψεύδη (;).

Ποιος δεν έχει αναφωνήσει «... γιατί οι έρωτες μου φάγανε τα χρόνια...» κάποια στιγμή στη ζωή του; Κλειδί σε αυτή τη συλλογή αποτελεί η μνήμη, με ό,τι αυτή επιφέρει όταν ενεργοποιείται, οι αναμνήσεις -αυτοβιογραφικές ή μη, αληθινές ή ονειρικές-.

Σίγουρα ο αναγνώστης θα βρει μέσα σε αυτές τις ιστορίες τον εαυτό του ή ψύγματα αλήθειας από προσωπικά βιώματά του. Ακολουθώντας τον συγγραφέα στην συνειρμική καταγραφή του, παρακολουθούμε και την πορεία μιας ζωής, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς που σταματάει η πραγαμτικότητα και ξεκινά η μυθιστορία...

Κι εκεί κρύβεται όλη η γοητεία του έργου!

 

 

 

 

Χρήστος Σιαφκός

... γιατί κι οι έρωτες
μου φάγανε τα χρόνια...

Εκδόσεις: ΚΨΜ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.