Διαβάσαμε: «Κανονικοί άνθρωποι» της Σάλλυ Ρούνεϋ & «Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ» του Ζοέλ Ντικέρ | Εκδ. Πατάκης

Διαβάσαμε: «Κανονικοί άνθρωποι» της Σάλλυ Ρούνεϋ & «Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ» του Ζοέλ Ντικέρ | Εκδ. Πατάκης

Δύο συγγραφείς που μας έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής μας (ξανα)προτείνουν οι εκδόσεις Πατάκη. Η Σάλλυ Ρούνεϋ και ο Ζοέλ Ντικέρ πιστοί στο ραντεβού τους με το αναγνωστικό κοινό επανέρχονται με δύο μυθιστορήματα που θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Σάλλυ Ρούνεϋ | Κανονικοί άνθρωποι

 

Ο Κόννελ και η Μάριαν είναι συμμαθητές και μεγαλώνουν στην ίδια μικρή πόλη στην Ιρλανδία. Οι διαφορές που τους χωρίζουν είναι περισσότερες από τις ομοιότητες που τους ενώνουν. Η Μάριαν μένει με την οικογένειά της σε μια έπαυλη, ενώ η μητέρα του Κόννελ είναι η καθαρίστριά τους. Ο Κόννελ είναι δημοφιλής και τον συμπαθούν όλοι στο σχολείο, η Μάριαν δεν έχει φίλους. Ο έρωτας δεν θα αργήσει να αναπτυχθεί ανάμεσά τους, αλλά θα προτιμήσουν να τον κρατήσουν κρυφό.

Έναν χρόνο αργότερα θα συναντηθούν στο ίδιο πανεπιστήμιο. Η σχέση τους θα συνεχιστεί με πολλά on-off. Δοκιμάζουν κι οι δύο ερωτικές εμπειρίες, αλλά, αδύναμοι να αντισταθούν, επιστρέφουν διαρκώς ο ένας στον άλλο.Η επιθυμία τους να είναι μαζί συγκρούεται στις δυσκολίες που τους θέτουν το βλέμμα των άλλων, η δύσκολη επικοινωνία, οι κοινωνικές πιέσεις και τα οικογενειακά τραύματα.

Το ταλέντο της Σάλλυ Ρούνεϋ έγκειται στη ρεαλιστική σχεδόν νατουραλιστική προσέγγιση των συναισθημάτων. Η Ιρλανδή συγγραφέας αναλύει τη συμπεριφορά των ηρώων σύμφωνα με τους παράγοντες της κληρονομικότητας, της κοινωνίας και της πίεσης της στιγμής. Ο Κόννελ και η Μάριον δρουν με βάση τα εξωτερικά τους ένστικτα και υπό την επίδραση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών. Η διεισδυτική ματιά της αναλύει το φαινόμενο του έρωτα και μας δίνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία αγάπης για τους millenians (και όχι μόνο).

Το μυθιστόρημα της Σάλλυ Ρούνεϋ Κανονικοί άνθρωποι βραβεύτηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος Costa και το Irish Book Awards/Βραβείο Μυθιστορήματος.

Σάλλυ Ρούνεϋ
Κανονικοί άνθρωποι
Μτφρ Μαρία Φακίνου

Ζοέλ Ντικέρ | Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ

 

Στην Όρφια, μια μικρή πόλη στην επαρχία Χάμτονς της Νέας Υόρκης, όπου η ζωή φαντάζει πιο γλυκιά, ένα τραγικό γεγονός θα αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων της. Στις 30 Ιουλίου του 1994, ο δήμαρχος της πόλης και η οικογένειά του δολοφονούνται  μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, καθώς και μια γυναίκα που περνούσε τυχαία από εκεί, αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος.Η αστυνομία ακολουθεί αδιάσειστα στοιχεία, βρίσκει τον ένοχο, λαμβάνει επαίνους και παράσημα, αλλά έχει ενοχοποιήσει τον λάθος άνθρωπο.

 Είκοσι χρόνια αργότερα, η δημοσιογράφος Στέφανι Μέιλερ αποκαλύπτει πως ο δράστης είναι άλλος. Η μυστηριώδης εξαφάνισή της θα εγείρει ερωτήματα. Τι απέγινε η Στέφανι Μέιλερ; Τι είχε ανακαλύψει; Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 30ής Ιουλίου του 1994;

Στο τέταρτο μυθιστόρημά του ο Ζοέλ Ντικέρ παρουσιάζει μια σειρά λογοτεχνικών προσώπων και καταστάσεων. Καθένας κρύβει τη δική του αλήθεια. Τα αινιγματικά μηνύματα των ηρώων θα μας οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Η σχεδόν μυθιστορηματική πλοκή και η πρωτοπρόσωπη αφήσηση εντείνουν το σασπένς και το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αμείωτο. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί όταν θα έχει μπει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ.

Ο Ελβετός συγγραφέας επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα  που επιβεβαιώνει το ταλέντο του και το αναγνωστικό κοινό του το ανταποδίδει. Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ τυπώθηκε σε 7000 000 αντίτυπα και παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα  στην κορυφή των πωλήσεων.

Ζοέλ Ντικέρ
Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ
Μτφρ Μυρτώ Καλοφωλιά

Δύο εξαιρετικές επιλογές για το τέλος του καλοκαριού!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.