Διαβάσαμε: «Κανείς δεν άναβε τα φώτα», F. Hernandez | Εκδ. Μεταίχμιο

Διαβάσαμε: «Κανείς δεν άναβε τα φώτα», F. Hernandez | Εκδ. Μεταίχμιο

Ιστορίες φανταστικού αλλά και φανταστικές μαζί. Ο Φελισμπέρτο Ερνάντες καταφέρνει μέσα από ιστορίες «των τεσσάρων τοίχων» να μας μεταφέρει μαγικά στην Ουρουγουάη που τόσο γοητευτικά αναδύεται μέσα από το έργο του. 

Ιστορίες μέσα στο πλαίσιο ενός σπιτιού που εστιάζουν σε ανθρώπους, έπιπλα, αντικείμενα, μουσικά όργανα, πουλιά και που με το μαγικό άγγιγμα της γραφής του σε «τηλεμεταφέρουν» σε έναν παράλληλο, ονειρικό κόσμο, εκεί που η πραγματικότητα συνυφαίνεται με την φαντασία και το όνειρο αριστοτεχνικά. Μικρές, ευανάγνωστες, ξεκούραστες ιστορίες του συγγραφέα που εξάρουν ομότεχνοί του όπως ο Χούλιο Κορτάσαρ, ο Ιτάλο Καλβίνο και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες!

Η αύρα των διηγημάτων είναι μαγευτική και συνάμα μυστηριώδεις, αφού ο αναγνώστης δεν ξέρει πότε ο συγγραφέας κυριολεκτεί, ονειρεύεται, κάνει χιούμορ, μπερδεύει αναμνήσεις με το τώρα. Ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και αποτελεί λογοτεχνικό κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη.

 

 

 

 

 

Felisberto Hernandez,
«Κανείς δεν άναβε τα φώτα»

 

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΧΜΙΟ

 

Μετάφραση-Επίμετρο: Γεωργία Ζακοπούλου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.