Διαβάσαμε και προτείνουμε: Νίκος Παναγιωτόπουλος, «Ανήσυχα Άκρα» |Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Νίκος Παναγιωτόπουλος, «Ανήσυχα Άκρα» |Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γράφει τα «Ανήσυχα Άκρα» και μας παραδίδει δέκα διηγήματα σπάνιας ομορφιάς και αφηγηματικής τεχνικής. Κυριαρχούν τα εννέα διηγήματα που αναφέρονταιι σε ερωτικές σχέσεις πάθους, συμβατικών καταστάσεων, ανολοκλήρωτων ερωτικών επιθυμιών, προσωρινά και στιγμιαία ολοκληρωμένων, σχέσεων εκδίκησης και σαδισμού. Σχέσεων που έχουμε ζήσει, έχουν βιώσει οι γύρω μας ή καταστάσεων που ξεπερνούν τη φαντασία ή γίνονται ένα με αυτή. Ξεκινάει όμως με την ιστορία μιας μάνας που τρέμουν τα χέρια της κραδαίνοντας ένα όπλο προς ένα φάντασμα ή τουλάχιστον έτσι νομίζει!

Ένας συγκερασμός από μνήμες, βιώματα, εγκιβωτισμένα επεισόδια με συνειρμικές διασυνδέσεις, πρωταγωνιστές που εν είδη εσωτερικού μονολόγου αφηγούνται τις ιστορίες τους και μέσα από την αφήγηση αυτή αναπτύσσουν τους χαρακτήρες του έργου, τις σκέψεις τους αλλά και τις σκέψεις και τα συναισθήματα πίσω από τις πράξεις τους. Με ρεαλισμό, χιούμορ -πότε σκωπτικό πότε γκροτέσκο-, αφηγηματική ροή που αναδεικνύει τη δεινότητα του συγγραφέα στο είδος και αλήθεια που εισάγει τον αναγνώστη για τα καλά στην ουσία της κάθε ιστορίας, κάνοντάς τον συμμέτοχο της δράσης που εκτυλίσσεται, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το απροσδόκητο και τον εαυτό του.

Τα διηγήματα προσομοιάζουν με ταινίες μικρού μήκους και σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει η εναργής, καθαρή, ρεαλιστική γραφή, όπου το τέλος μένει ανοικτό ακόμα και οι «σκηνοθετικές οδηγίες» έχουν δοθεί σαφώς. Διότι ο αναγνώστης μένει να διερωτάται, να σκέφτεται και να συνεχίζει να είναι μέρος του βιβλίου μέρες μετά την ανάγνωση.

Must read!

 

 

 

 

 

Νίκος Παναγιωτόπουλος, «Ανήσυχα Άκρα»

 

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

Πληροφορίες για το βιβλίο εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.