Διαβάσαμε και προτείνουμε: Γ. Αλισάνογλου, «Κυψέλες» | Εκδ. ΚΙΧΛΗ

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Γ. Αλισάνογλου, «Κυψέλες» | Εκδ. ΚΙΧΛΗ

Οι μέλισσες αποτελούν το πιο σπουδαίο έντομο για τη φύση και κατ' επέκταση για τον άνθρωπο και τη ζωή στον πλανήτη. Επίσης, οι μέλισσες αποτελούν έναν από τους παλαιότερους κατοίκους του και εκτός των άλλων είναι γνωστές για την κοινωνική οργάνωση που έχουν, η οποία χρησιμοποιείται συχνά ως πρότυπο κοινωνικής δόμησης, λόγω της πειθαρχίας και της ευλάβειας με την οποία το κάθε μέλος υπηρετεί το σκοπό του.

Οι μέλισσες ζουν ανά οικογένεια σε κυψέλες. Περίπου όπως ζούμε κι εμείς... Ο Γιώργος Αλισάνογλου, στα πενήντα ποιήματα που απαρτίζουν τη συλλογή αυτή, προσεγγίζει με βαθύ λυρισμό και στοχασμό, τον άνθρωπο και διαμέσου της ποιητικής λειτουργίας, «εξερευνά» τις κυψέλες της ανθρώπινης ύπαρξης σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινώντας από την πόλη και την ιδιότητα του πολίτη για το άτομο, το ποιητικό υποκείμενο περιφέρεται στις κοινωνικές, ερωτικές και πολιτισμικές σχέσεις της καθημερινότητας, αναλύοντας το παρόν, με μέσο την κοινωνία των μελισσών.

Σύγχρονη, επίκαιρη γραφή, με υψηλής αισθητικής ποιήματα!

 

 

 

 

Γιώργος Αλισάνογλου,

ΚΥΨΕΛΕΣ

Εκδόσεις ΚΙΧΛΗ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.