Διαβάσαμε και προτείνουμε: Αργ. Χιόνης «Η πολιτεία λαβύρινθος» | Εκδ. ΚΙΧΛΗ

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Αργ. Χιόνης «Η πολιτεία λαβύρινθος» | Εκδ. ΚΙΧΛΗ

Ο μεγάλος Αργύρης Χιόνης μέσα από τη συλλογή αθησαύριστων διηγημάτων, «Η Πολιτεία Λαβύρινθος» από τις εκδόσεις Κίχλη, φανερώνει για μια ακόμα φορά το εύρος της γραφής του και το μεγαλείο της πένας του. Η έκδοση αυτή αποτελεί ένα κόσμημα και το περιέχομενο κρύβει ένα θησαυρό.

Διαβάστηκε απνευστί στην αναμονή για ένα ραντεβού, στο οποίο δεν ήθελα να μπω γιατί θα έπρεπε να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου. Ο Χιόνης αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά στην καταπληκτική έκδοση της Κίχλης και μας μεταφέρει αλλού. Στη γειτονιά του, σε εφηβικούς έρωτες και ενήλικες απογοητεύσεις, στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά και σε γνώριμες συνοικίες της Αθήνας. Μας συστήνει φίλους και ανθρώπους που γνωρίζουμε μέσα από την δική του ματιά. Αναβιώνει μέσα από τα γραπτά του ένας κόσμος περασμένος αλλά τόσο νοσταλγικός, τόσο όμορφος, τόσο αληθινός! 

Ο Αργύρης Χιόνης είναι ένας τρομερός «μάστορας» του απτού, του ρεαλιστικού, του πραγματικού, που με τον τρόπο του, το χιούμορ του, την απλή και με ροή γραφή του, τις εξαιρετικές ιστορίες που διηγείται, την αλήθεια του, συνεπαίρνει τον αναγνώστη χωρίς να χρειάζεται φιοριτούρες και χωρίς να απαιτεί προσοχή. Την κερδίζει με την τέχνη του που ξεκινάει από το πιο απλό και ρεαλιστικό και φτάνει ως το στοχασμό και τη φιλοσοφία, χωρίς ποτέ να χάνει το ενδιαφέρον της!

A must have, read, love!

 

 

 

 

 

 

Αργύρης Χιόνης,
«Η πολιτεία Λαβύρινθος και άλλες αθησαύριστες ιστορίες»

Εκδόσεις Κίχλη

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.