Διαβάσαμε : «Η Συμφιλίωση» του Δημ. Χατζηκωνσταντίνου | Εκδόσεις Μεταίχμιο

Διαβάσαμε : «Η Συμφιλίωση» του Δημ. Χατζηκωνσταντίνου | Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εν μέσω οικονομικής, κοινωνικής και οικογενειακής κρίσης, ο Ορέστης αποφασίζει να αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Μεσήλικας, γιατρός με εξαιρετικό βιογραφικό, σύζυγος και πατέρας, αισθάνεται εγκλωβισμένος και μπερδεμένος μέσα στο θολό κλίμα που περιβάλλει τόσο την Ελλάδα όσο και την οικογένειά του.

Με δύο παιδιά και μία σύζυγο που φαίνεται να αποστασιοποιείται όλο και περισσότερο, χωρίς προφανή αιτία, επιλέγει να κάνει ένα μεγάλο βήμα αναζητώντας δουλειά στη Γερμανία. Επηρεασμένος από τις ιστορίες που του έλεγε ο παππούς του, όταν ήταν μικρός, ταξιδεύει για το Μόναχο, όπου θεωρεί ότι η ζωή θα του ανοίξει μια πόρτα πιο κοντά στο φως. Ο παππούς του υπήρξε φοιτητής ιατρικής στην ίδια πόλη, στα χρόνια της ναζιστικής κυριαρχίας.

Έχοντας έντονο προβληματισμό και αγωνία μέσα του, καταφθάνει σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία του Μονάχου, με σκοπό να περάσει από την πρώτη συνέντευξη. Ωστόσο, δεν ξέρει ότι η μοίρα του επιφυλάσσει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που τον συνδέει με τον εργοδότη του. Στη λύση του μυστηρίου θα τον βοηθήσει και ο νέος του φίλος, ο Γιάννης, που είναι δικηγόρος στο Μόναχο και γνωρίζει τη συγκλονιστική ιστορία του παρελθόντος.

Παρατηρούμε, την πορεία ενός ανθρώπου που παρακολουθεί τον κόσμο του να γκρεμίζεται. Βλέπει τα όσα έχει κτίσει έως τώρα να αλλάζουν και να δίνουν τη θέση τους σε κάτι άλλο. Πώς μπορεί, λοιπόν να γίνει μια προσωπική ιστορία, η αφορμή για να βρει ο άνθρωπος την ψυχική γαλήνη σε κάθε επίπεδο; Μπορεί το ένα θέμα να φέρει λύση και στο επόμενο; Μπορεί μια αλλαγή να μας κάνει ευτυχισμένους ή δεν αρκεί μόνο αυτό; Τελικά, η αγάπη και η αποδοχή βασίζονται σε εξωτερικούς παράγοντες ή αρχίζουν από μέσα μας;

 

 

 

 

 

Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου

Η Συμφιλίωση

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.