Διαβάσαμε: Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερτον «Το μυστικό του πατρός Μπράουν» | Εκδ. ΜΑΓΜΑ

Διαβάσαμε: Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερτον «Το μυστικό του πατρός Μπράουν» | Εκδ. ΜΑΓΜΑ

Ο Γκ. Κ. Τσέστερτον υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Άγγλους συγγραφείς  για το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του γραπτού λόγου (πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, πολιτικό και θεολογικό δοκίμιο, λογοτεχνική κριτική) ασκώντας κριτική εξίσου σε  προοδευτικούς και συντηρητικούς.

Στις δέκα ιστορίες του Μυστικού του πατρός Μπράουν πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο διάσημος καθολικός ιερέας της μικρής ενορίας του Έσσεξ. Μικρόσωμος και ευτραφής, με το μυωπικό του βλέμμα και την τεράστια παλιά ομπρέλα εκ πρώτης όψεως δεν πείθει τον αναγνώστη.  Όμως πίσω από το αδιάφορο παρουσιαστικό κρύβεται ένα κοφτερό μυαλό που προσφέρει ευφυείς λύσεις σε αινιγματικές και αξεδιάλυτες υποθέσεις.  Υιοθετώντας παράδοξους τρόπους έρευνας, δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την προσωπικότητα και τη ψυχολογία των υπόπτων παρά για τις ενδείξεις που συνήθως οδηγούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Με  λεπτό χιούμορ και οξυδερκή παρατηρητικότητα  ο Τσέστερσον  πλάθει έναν ντετέκτιβ - φιλόσοφο  που επιλύει  δύσκολους γρίφους, βυθομετρώντας την ανθρώπινη ψυχή.  Παρασύρει τον αναγνώστη σε έναν  παράδοξο κόσμο για να καταλήξει στο συμπέρασμα  ότι την αλήθεια πρέπει να τη λέμε με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να την παρερμηνεύουν.

Μία απολαυστική αναγνωστική εμπειρία.

 

 

 

 

 

 

 

Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερτον

Το μυστικό του πατρός Μπράουν

Μτφρ.: Χάρης Τανταρούδας Παπασπύρου

Εκδόσεις Μάγμα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.