Διαβάσαμε: «Μπίλι Σάμερς» του Στήβεν Κινγκ| Εκδ. Κλειδάριθμος

Διαβάσαμε: «Μπίλι Σάμερς» του Στήβεν Κινγκ| Εκδ. Κλειδάριθμος

Το τελευταίο «βιβλίο» του Κίνγκ, που σύμφωνα και με τον ίδιο, συγκαταλέγεται στις αγαπημένες του ιστορίες, είναι από αυτά τα έργα που ρουφάνε πολυσχιδώς τον αναγνώστη. Τον παρασέρνουν σε ένα αναγνωστικό μεθύσι που δύσκολα, νομίζω, έχει υπάρξει ανάλογο στην πορεία του συγγραφέα έως τώρα.

Ο Μπίλι Σάμερς είναι 40 χρονών. Ο πρότερος βίος του ως ελεύθερος σκοπευτής στο Ιράκ έχει αλλάξει ολότελα, αφού τα τελευταία χρόνια είναι ένας επαγγελματίας εκτελεστής, που δολοφονεί μόνο όσους είναι τελείως αντίθετοι με τον ηθικό του κώδικα. Παρόλο που συχνά του έρχονται «προσφορές» και για άλλες περιπτώσεις ανθρώπων, εκείνος επιλέγει μόνο αυτούς που έχουν διαπράξει στυγερά εγκλήματα επιχειρώντας, έτσι, να χαρίσει και στον εαυτό μου μια μικρή εξιλέωση για όλη αυτήν την μοναχική και ψυχοφθόρα πορεία που έχει διανύσει έως τώρα.

Από την άλλη, η αμείλικτη προσωπικότητά του, χαρακτηρίζεται και ένα μεγάλο όνειρο, να γράψει μια μέρα τη ζωή του σε βιβλίο. Ανάμεσα δηλαδή σε δελεαστικές προτάσεις, ανεπανόρθωτες επιθέσεις και απότομα κοψίματα του νήματος της ζωής, ο Μπίλι αγαπάει τη λογοτεχνία και σκοπεύει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, έπειτα από την τελευταία αποστολή του, που θα του φέρει τόσα χρήματα, ώστε να μη χρειαστεί να ξανακάνει τη δουλειά του επαγγελματία δολοφόνου.

Ωστόσο, η ζωή έχει για αυτόν άλλα σχέδια. Υπό τους ήχους του rock n’ roll, εκτυλίσσεται μια ιστορία που περιλαμβάνει σκωπτικά και κοινωνικά σχόλια, αστυνομική πλοκή, λιγότερο τρόμο από άλλες φορές, ακόμα και μια ιστορία αγάπης. Ο Κινγκ γίνεται ξανά μετρ της αφήγησης που αναδεικνύει τα ψυχογραφικά στοιχεία του ήρωά του, ενός ήρωα που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αυτοκαταστροφή και την απελευθέρωση. Πρόκειται για ένα αφήγημα που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, πολλά σκαμπανεβάσματα και κυρίως πολλή αλήθεια.

 

Αγοράστε το εδώ από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.