Αλκιβιάδης Μαλλίδης, «Ο Ηδονιστής», εκδ. Γαβριηλίδης

Αλκιβιάδης Μαλλίδης, «Ο Ηδονιστής», εκδ. Γαβριηλίδης

Ένας ποιητικός παροξυσμός για την ερωτική πράξη και τη φαντασίωση. Ποιήματα αφιερωμένα στην ηδονική υποταγή της σαρκικής απόλαυσης του μυαλού. Ελεύθερος στίχος, έντονος εσωτερικός ρυθμός, λέξεις προσεκτικά βαλμένες η μια δίπλα στην άλλη, προφανής η περιορισμένη χρήση σημείων στίξης. Η ερωτική-φανταστική παραφορά που μπορεί να προκαλέσει η θέα ένος κορμιού, η σαγήνη και το παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, όπου ο ένας υπόκειται ολοκληρωτικά στον άλλο. Ένα ταξίδι ηδονής, ποιητικής έκστασης, την ώρα που στο νου, τα πιο κρυφά πάθη, οι εμμονές, τα παιχνιδίσματα και οι βαθύτεροι πόθοι, γίνονται λόγος. 

Η στιγμές της ένωσης δυο ανθρώπων, όταν καταργούνται όλα τα όρια και οι συμβιβασμοί, όταν ο έρωτας γίνεται πεδίο ξεδιπλώματος των διαστροφών. Όταν οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά στο θάνατο, παρά στη ζωή. Ένα βιβλίο ποιητικής για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη.

 

Υποτροπιάζουμε στην ηδονή
για να αποδράσουμε από την επικράτεια της ανίας
ξυπόλητοι μπαίνουμε στον ευωδιαστό κήπο
των ολόδροσων καρπών
όπου η ψυχή μας αναθαρρεύει
λησμονεί τα εμπόδια του πόνου
Θα είμαστε πάντοτε αιχμάλωτοι της ομορφιάς
ακόμη και όταν η ομορφιά θα έχει σβήσει,
και θα ζούμε απόθητοι στον άσχημο κόσμο

Είτε στο κρεβάτι ενός φθηνού ξενοδοχείου
είτε μέσα στο δάσος το πυκνό
είτε σε φέρετρο παριστάνοντας τους πεθαμένους
θα αναγυρεύουμε το μελαγχολικό φρούτο
της ζωώδους απόλαυσης
το προπατορικό αμάρτημα
την ιερόσυλη έκσταση των εραστών


Αλκιβιάδης Μαλλίδης, Ο Ηδονιστής
εκδ. Γαβριηλίδης
Αθήνα, 2016

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.