9 ώρες στα Εξάρχεια, εκδ. Λέμβος

9 ώρες στα Εξάρχεια, εκδ. Λέμβος

9 συγγραφείς παρουσιάζουν σε ένα συλλογικό έργο 9 ιστορίες, όλες βγαλμένες από τα σπλάχνα της πιο ανήσυχης κι ενδιαφέρουσας γειτονιάς της Αθήνας, των Εξαρχείων. Ιστορίες για τους δρόμους, τα μαγαζιά, τα σπίτια, τα μέρη που όσοι γνωρίζουν την περιοχή θα αναγνωρίσουν αμέσως και θα καταφέρουν να περιηγηθούν μέσα στα διηγήματα σαν παίκτες παιχνιδιού φαντασίας αλλά και πραγματικότητας. Για όσους δε γνωρίζουν τη γειτονιά και τα εγγενή χαρακτηριστικά της, θα καταφέρουν να πάρουν μια μυρωδια από το τι σημαίνει να μπορεί μια περιοχή της Αθήνας να δίνει ακόμα και σήμερα τροφή για σκέψη και όχι μόνο.

 

Γιατί και οι 9 συγγραφείς (Μαρουσώ Αθανασίου, Τζούλια Γκανάσου, Χρήστος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος, Τάσος Ελένας, Αλέξανδρος Κεφαλάς, Νέστορας Πουλάκος, Βαγγέλης Προβιάς και Βαγγέλης Σωτήρης) μέσα από το προσωπικό και ξεχωριστό ύφος τους, καταθέτουν μια μαρτυρία, μια προσωπική ιστορία, μια επ' αφορμής των Εξαρχείων περίσταση, μια ιδέα ή μια σκέψη, που μόνο να προσθέσει έχει στον αέναο διάλογο που γίνεται ανάμεσα στον ψυχισμό των ηρώων τους και την περιοχή των Εξαρχείων που περιδιαβαίνουν. Με λόγο απλό, μεστό, κατανοητό οι ιστορίες των διηγημάτων ξεδιπλώνονται στον αναγνώστη, που με χαρά περνάει από τη μια στην άλλη, μη θελοντας να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του. Ίσως κάπου ανάμεσα σε αυτές τις ιστορίες και τις λέξεις, να ανακαλύψει κανείς κάποια δική του ξεχασμένη γωνιά στο χρόνο. 

Το συλλογικό αυτό πόνημα αποτελείται από μικρά κομμάτια, τα οποία συνθέτουν το παζλ της γειτονιάς με την απαράμιλλη γοητεία. 

9 ώρες στα Εξάρχεια

Εκδόσεις Λέμβος

Συγγραφείς: Μαρουσώ Αθανασίου, Τζούλια Γκανάσου, Χρήστος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος, Τάσος Ελένας, Αλέξανδρος Κεφαλάς, Νέστορας Πουλάκος, Βαγγέλης Προβιάς και Βαγγέλης Σωτήρης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.