2 συναρπαστικά βιβλία από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος | Η αρπαγή της Άνι Θορν & Κόκκινη Μαδρίτη

Το καλοκαίρι (ημερολογιακά) φθάνει στο τέλος του. Ας επωφεληθούμε από τον ελεύθερο χρόνο που μας απομένει και ας συνοδεύσουμε τις φθινοπωρινές αποδράσεις δίπλα στο κύμα, τις κοντινές εκδρομές στην εξοχή ή ακόμη και τις ώρες ανάπαυλας στη πόλη με δύο συναρπαστικά βιβλία. Ψυχολογικό θρίλερ ή αστυνομικό μυθιστόρημα ; Η απόφαση είναι δική σας…

C.J.Tudor, Η αρπαγή της Άνι Θορν | μτφρ Αντώνης Καλοκύρης.
 

 

Την ανακαλύψαμε πέρυσι με τον Άνθρωπο Κιμωλία. Μόλις έναν χρόνο μετά το συγγραφικό της ντεμπούτο, η C.J.Tudor επιστρέφει με ένα εξίσου εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ που επιβεβαιώνει  το ταλέντο της.

Ο Τζόζεφ Θορν, μεσήλικας φιλόλογος, επιστρέφει στη γενέθλια πόλη του , το Άρνχιλ, για να διδάξει στο λύκειο της περιοχής. Υπερχρεωμένος εξαιτίας της σχέσης του με τον τζόγο, εθισμένος στο αλκοόλ, σακάτης αποφασίζει να εκδικηθεί  για τον θάνατο της αδελφής του. Η συνεύρεση με τους παλιούς του φίλους θα φέρει στην επιφάνεια ένα μυστηριώδες γεγονός. Ένα σοβαρό συμβάν που όλοι ανεξαιρέτως θέλουν να ξεχάσουν. Τι πραγματικά  συνέβη στην Άνι Θορν ; Γιατί παιδιά εξαφανίζονται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επανεμφανίζονται  αλλαγμένα και στη συνέχεια πεθαίνουν ;  Τι κρύβουν τα ορυχεία του Άρνχιλ;

Η C.J.Tudor στήνει ένα ζοφερό σκηνικό όπου η κληρονομικότητα κατισχύει της ελευθερίας και οι τύψεις δίνουν τη θέση τους στη λύτρωση. Η πλοκή της Αρπαγής της Άνι Θορν είναι όχι απλώς αγωνιώδης αλλά ασθματική.Οι εναλλαγές ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν αναδεικνύουν τους χαρακτήρες των ηρώων και σταδιακά οδηγούν στη διαπίστωση ότι στην καρδιά της ιστορίας δεν βρίσκεται η αρπαγή ενός παιδιού, αλλά η επιστροφή ενός άνδρα που θέλει να τελειώνει με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Η αρπαγή της ‘Ανι Θορν είναι η απόδειξη που δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η C. J. Tudor αποτελεί τη βρετανική απάντηση στον Stephen King.

Carmen Mola, Κόκκινη Μαδρίτη | μτφρ Αγγελική Βασιλάκου.
 

 

Η αστυνόμος ‘Ελενα Μπλάνκο πρέπει να εξιχνιάσει ένα εξαιρετικά απεχθές έγκλημα. Η νεαρή τσιγγάνα Σουσάνα Μακάγια  βρίσκεται δολοφονημένη με αποτρόπαιο τρόπο: από τρείς τρύπες στο κρανίο της έχουν εισαχθεί προνύμφες ενός είδους μύγας που της έχουν καταφάει τον εγκέφαλο. Η αδελφή της, Λάρα, είχε την ίδια τύχη πριν από επτά χρόνια, αλλά ο δολοφόνος της εκτίει την ποινή του. Τι συμβαίνει; Κάποιος μιμήθηκε τις ειδεχθείς μεθόδους του; Ένας άθώος βρίσκεται στη φυλακή; Copycat; Δικαστικό λάθος; Εκδίκηση;

Πέντε αστυνόμοι με επικεφαλή την Ελενα Μπλάνκο, μια μοναχική γυναίκα, εθισμένη στην γκράπα, το καραόκε και τις σεξουαλικές συνευρέσεις με ιδιοκτήτες αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού, διεξάγουν έρευνα σε όλη τη Μαδρίτη.
Καλοστημένες παγίδες και δυνητικοί ύποπτοι αποπροσανατολίζουν την ομάδα. Οι προσπάθειες τους προσκρούουν όχι μόνο σε συγκλίνοντα και αποκλίνοντα συμφέροντα, αλλά και στις  ιδιαιτερότητες της τσιγγάνικης κουλτούρας. Οι ενδείξεις δεν οδηγούν σε αποδείξεις και ο κύκλος των υπόπτων ολοένα και μικραίνει.

Η συγγραφέας υφαίνει με απίστευτη μαεστρία μία πλοκή που ιντριγκάρει, με συνεχείς ανατροπές και αμφιλεγόμενους χαρακτήρες. Τοποθετεί στο κέντρο της ιστορίας έναν ψυχοπαθή δολοφόνο ικανό να εξαπατήσει τους πάντες και μία ιδιόρρυθμη αστυνόμο ανίκανη να συνάψει οποιονδήποτε σοβαρό δεσμό. Πώς συνδέεται το προβληματικό παρελθόν του πρώτου με την επώδυνη εκκρεμότητα της δεύτερης ; Οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου απαντούν στο ερώτημα και αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Η πρωτοεμφανιζόμενη Carmen Mola μας συστήνεται με ένα αγωνιώδες, σκληρό μυθιστόρημα που διατρέχει μία μεγάλη γκάμα συναισθημάτων : από τη δυσπιστία στο φόβο και από το μίσος στη συμπόνια. Η Κόκκινη Μαδρίτη αποτελεί το μεγαλύτερο εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων ετών στο ισπανικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Παρέμεινε στις λίστες best seller για περισσότερες από 30 εβδομάδες, ενώ τα τηλεοπτικά του δικαιώματα έχουν αγοραστεί από την εταιρεία παραγωγής Diagonal TV.

Διαβάστε τα και δώστε τα και σε άλλους να τα διαβάσουν!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.