Τα αγαπημένα μας ντοκιμαντέρ στο Netflix :: Ένας κόσμος γεμάτος όμορφες και σκοτεινές γωνιές

Ο κόσμος μας έχει άσχημες πλευρές που δεν τις γνωρίζουμε ή κλέινουμε τα μάτια προς αυτές αλλά, άλλο τόσο έχει και όμορφες πλευρές που σε αυτές τα μάτια μας πρέπει να μένουν ανοιχτά, να τις βλέπουν, να τις ενθαρρύνουν, να τις προστατεύουν.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία λίστα με κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ που είδαμε τον τελευταίο καιρό στο Netflix.

Born in Gaza

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην καταστροφική βία της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης και στις επιπτώσεις της στα παιδιά της Γάζας.

 

The Game Changers
Πόσο καλό ή κακό μπορέι να μας κάνει μια διατροφή ολικής χορτοφαγίας;

Icarus
Στην ταινία που κέρδισε Όσκαρ, ένας Αμερικανός ποδηλάτης μπαίνει σε ένα τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ.

Lorena, Light-Footed Woman

Η Lorena Ramírez από την κοινότητα Rarámuri του Μεξικού ζει μια απλή ζωή - εκτός από την στιγμή που δένει τα λουριά στα σανδάλια της για να αγωνιστεί ως δρομέας.

 

Limitless
Αυτό το ντοκιμαντέρ ακολουθεί οχτώ γυναίκες στην Ινδία που αγωνίζονται με αυτοπεποίθηση ξαναβρίσκοντας τον εαυτό τους μέσα από το τρέξιμο.

Heal
Ιστορίες από πνευματικούς ηγέτες, γιατρούς και άτομα με χρόνιες ασθένειες που αποκαλύπτουν τη δυνατή σχέση μεταξύ της ανθρώπινης ψυχής και της σωματικής υγείας.

The Milk System
Το γάλα θεωρείται φυσικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό ακριβώς το καθιστά ελκυστικό για την αγορά. Αλλά είναι πραγματικά τόσο υγιές;

 

The C Word
Πώς ο τρόπος ζωής και οι κοινωνικές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν να νικήσουμε την ασθένεια.

Our Planet
Ζήστε τη φυσική ομορφιά του πλανήτη μας και εξετάστε πώς η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει όλα τα ζωντανά πλάσματα

Earth: One Amazing Day
Η εντυπωσιακή συνέχεια του "Earth", εξετάζει τα θαύματα της φύσης μέσα σε μια μέρα, σε ολόκληρο τον κόσμο.

A Plastic Ocean
Όταν ανακαλύπτει τους ωκεανούς του πλανήτη που γεμίζουν με πλαστικά απόβλητα, ένας σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ διερευνά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ρύπανσης.

 

 

Τζένη Δρούγκα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.