Καραντίνα 2021. Πλησιάζουν τα γενέθλιά μου...

 

Ήτανε βράδυ που λέτε, καλοκαίρι στην ταράτσα, με μπύρες και ίσως και κανέναν μεζέ… Δεν θυμάμαι καλά. Ήμασταν μια μεγαλούτσικη παρέα και ήμασταν όλοι αρκετά διαφορετικοί μεταξύ μας –άλλοι πιο εναλλακτικοί, άλλοι πιο mainstream, άλλοι πιο χύμα, άλλοι πιο συνεσταλμένοι, άλλοι πιο μεγάλοι και άλλοι πιο μικροί. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, αλλά εγώ τους γνώριζα όλους, καθότι η ταράτσα ήταν δική μου. Η ατμόσφαιρα ήταν όμορφη, αλλά υπήρχε λίγη από την αμηχανία της πρώτης γνωριμίας. Θυμάμαι ότι ήθελα να παίξουμε κανένα παιχνίδι για να σπάσουν τα πηγαδάκια και να κάνουμε παρέα όλοι μαζί.

Κάποια στιγμή έπεσε η ιδέα για ένα παιχνίδι, το οποίο είχε παίξει μια φίλη στη θεατρική της ομάδα. Ένα από αυτά που σπάνε τον πάγο και σε φέρνουν πιο κοντά -πολύ πιο κοντά! Οι κανόνες ήταν απλοί. Καθίσαμε όλοι κάτω, σχηματίζοντας κύκλο και «πήραμε» όλοι από έναν αριθμό. Ένας από εμάς κάθισε στη μέση του κύκλου και ανέλαβε να φωνάξει δύο τυχαίους αριθμούς. (Εδώ αρχίζει το καλό.) Ο πρώτος αριθμός, έπρεπε να τρέξει και να φιλήσει στο μάγουλο το άτομο που καθόταν στο κέντρο του κύκλου και ο δεύτερος αριθμός, έπρεπε να προλάβει να φιλήσει τον πρώτο, προτού εκείνος φιλήσει αυτόν στο κέντρο. Αυτός που θα προλάβαινε να δώσει το φιλί του πρώτος, κέρδιζε! Ύστερα ο χαμένος έμπαινε στο κέντρο του κύκλου, αλλάζοντας θέση με αυτόν που μέχρι πρότινος καθόταν εκεί.

 

Γελάσαμε πάρα πολύ εκείνο το βράδυ! Να ξέρατε πόσο αστείο θέαμα είναι να βλέπεις μουσάτους μαντράχαλους να παλεύουν και να πέφτουν στο πάτωμα προσπαθώντας είτε να φιλήσουν κάποιον είτε να αποφύγουν ένα φιλί. Όταν δε στη μάχη ρίχνεται ένας μαντράχαλος με μία κοπέλα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν τελικά θα υπερισχύσει η δύναμη ή η ευλυγισία.

 

Καραντίνα 2021. Πλησιάζουν τα γενέθλιά μου. Σκέφτομαι να τα γιορτάσω στην ταράτσα. Θα ήθελα να τα γιορτάσω με φίλους κοντινούς και αγαπητούς. Θα ήθελα να παίξουμε πάλι εκείνο το παιχνίδι. Θα ήθελα να κυλιστούμε στο πάτωμα, να χιμήξουμε ο ένας πάνω στον άλλον, να αρπάξουμε χέρια, πόδια, κεφάλια διεκδικώντας το μάγουλο, το φιλί, τη νίκη. Θέλω να πάψει αυτός ο παραλογισμός.

 

 

Ιωάννα Γεωργιτσέα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.