Γράψε την ιστορία σου... και μείνε στην Ιστορία!

 

Η Ιστορία Σας, Γράφει Ιστορία. Είναι αυτό το σύνθημα ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος και φιλόδοξου προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Λίγο καιρό πριν τα εγκαίνια του Μουσείου Ευρωπαϊκής Ιστορίας στις Βρυξέλλες, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τους Ευρωπαίους κάθε γενιάς να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για την ιστορία τους, αναπτύσσεται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν με τις δικές τους ιστορίες στη διαμόρφωσή της.

Στο MY HOUSE of EUROPEAN HISTORY μπορούμε να γράψουμε την προσωπική μας μαρτυρία και επιπλέον να προσθέσουμε εικόνες, ηχογραφήσεις, βίντεο και έγγραφα που θα την κάνουν πιο ζωντανή.

Ύστερα από την μεγάλη πρεμιέρα της ιστοσελίδας στις 31 Μαρτίου 2017, θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στον κατάλογο της συλλογής προσωπικών αφηγήσεων, ανά χρονική περίοδο, θέμα, μέλος και βέβαια, τοποθεσία.

“Κάθε μικρο-ιστορία, κάθε αφήγηση μυθιστορηματικής φύσεως ή μη, δεν μπορεί να εννοηθεί έξω από τον χρόνο.[...] Η ιστορία ενός λαού δεν γράφεται από τους ιστορικούς – συντάσσεται από τη λογοτεχνία του λαού”. (Γ. Γιατρομανωλάκης)

Και από τις προσωπικές του ιστορίες.

Θα αποδεχτούμε την πρόκληση/πρόσκληση να γίνουμε μέρος της Ιστορίας;

 

https://my-european-history.ep.eu/?locale=el

Χριστίνα Κουτσιουμάρη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.