Το σπίτι του Καραγκιόζη | βιωματική εμπειρία και παράσταση στο Μέγαρο

Το σπίτι του Καραγκιόζη | βιωματική εμπειρία και παράσταση στο Μέγαρο

Πώς είναι το σπίτι του Καραγκιόζη; Έχει σαλόνι; Πώς είναι η κουζίνα του; Τι κρύβει στα μπαούλα του; Πού κοιμάται; Θέλετε να το εξερευνήσετε; Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης των παιδιών, ο Ηλίας Καρελλάς, έχει το κλειδί και μας καλωσορίζει στο σπίτι του Καραγκιόζη!   

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης, δημιουργεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα στέκι για το θέατρο σκιών. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. ζωντανεύουν τρισδιάστατα το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών, από τη γέννησή του ως τις μέρες μας. Με οδηγούς τους εμψυχωτές, οι μικροί και μεγάλοι θεατές ταξιδεύουν στον χωροχρόνο, μέσα από μία μοναδική βιωματική εμπειρία. 

Σε αυτή την πολυδιάστατη εκπαιδευτική παράσταση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουν μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα δούν σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο. Στο τέλος αυτής της διαδρομής, ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη, και, μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, θα παίξει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης μαέστρος». Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

* Τον Ηλία Καρελλά πλαισιώνουν η Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), ο Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέι, τραγούδι) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).
* Στην Παιδική Σκηνή Β΄– Φουαγιέ Ισογείου
* Συμπαραγωγή: Θίασος Ηλία Καρελλά–Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
* Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για το κοινό: 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public