Το κινηματογραφικό κουβάρι της ιστορίας των «Στριγγλών»

Το κινηματογραφικό κουβάρι της ιστορίας των «Στριγγλών»

Μια ορχήστρα αποτελείται από: μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένα πιάνο και τύμπανα. Α! Και μία φωνή! Σωστά;… Λάθος! Μια ορχήστρα μπορεί να αποτελείται από φωνές που κάνουν τα πάντα! Έξι  γυναίκες! Έξι ζωές σε μια δημιουργική πορεία αλλά και σε μια δύσκολη καθημερινότητα, αγωνίζονται να επιβιώσουν στο σύνθετο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης.
Προσπαθούν να κρατηθούν ενωμένες δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική με γυναικεία ταυτότητα.. Θα τα καταφέρουν;
Το κινηματογραφικό κουβάρι της ιστορίας των «Στριγγλών» ξετυλίγεται στη διάρκεια τριών χρόνων. Οι δυσκολίες, τα εμπόδια, οι έριδες, οι γέννες, ακόμη και οι θάνατοι σημάδεψαν την ύπαρξη αυτού του σχήματος, που ενώ έχει τη λογική και την πειθαρχία της ομάδας, ταυτόχρονα ακτινοβολεί και την προσωπικότητα της κάθε μιας από τις γυναίκες μέλη του.

Ο κινηματογραφικός φακός εισχωρώντας στη καθημερινή ζωή τους και παρακολουθώντας την προσωπική διαδρομή της κάθε μιας, επιχειρεί να  αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας ταυτότητας με όχημα τη μουσική. Όμως, μίας ταυτότητας με τριπλή ιδιότητα: γυναίκα – εργαζόμενη – καλλιτέχνης, που δημιουργεί μέσα σ’ ένα ασφυκτικό, από άποψη χρόνου πρόγραμμα της κάθε μιας, ώστε η ώρα της πρόβας πολλές φορές να γίνεται και ώρα αποφόρτισης και εκτόνωσης. Αν αυτό συνδυαστεί και με την γυναικεία ιδιότητα, δημιουργεί ένα είδος συγκρούσεων, που άλλοτε είναι δραματικές και άλλοτε κωμικές, αλλά που πάντως οδηγούν σε ένα είδος κάθαρσης, μέσα από την παραγωγή του καινούριου δημιουργήματος, που είναι το τραγούδι, αναπόσπαστο ή κυρίαρχο μέρος της «δράματος».

Κυριακή 25/2:
- Προβολή της ταινίας του Άγγελου Κοβότσου, στην Αλκυονίδα New Star Art Cinema.  
- Παρουσίαση επί της σκηνής του πρώτου ομώνυμου δίσκου τους.

Η ταινία θα παίζεται κάθε Κυριακή του Μαρτίου την ίδια ώρα.