Στη Ράχη του Διαβόλου – ARTENS Cinema Nights

Στη Ράχη του Διαβόλου – ARTENS Cinema Nights

Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την ισπανο- μεξικανική ταινία τρόμου του Guillermo Del Toro «Στη Ράχη του Διαβόλου» (El Espinazo Del Diablo), που προβλήθηκε το 2001.

Τρίτη κατά σειρά ταινία του δημιουργού της, το αριστούργημα αυτό είναι και η ιδανική ταινία του Φανταστικού Σινεμά. Το φόντο του τέλους του Ισπανικού Εμφυλίου και η ποίηση, μας οδηγούν στο συνδυασμό του πολιτικού φόβου με τον παιδικό εφιάλτη. Έτσι, ο μελλοντικός δημιουργός του «Λαβυρίνθου Του Πάνα» και της «Μορφής του Νερού», αγγίζει τόσο το επίπεδο των ταινιών του Γερμανικού Εξπρεσσιονισμού όσο και το θρυλικό Πνεύμα του Μελισσιού (1973) του Βικτόρ Ερίθε. Η Ράχη του Διαβόλου είναι η πιο ολοκληρωμένη και η πιο αγαπημένη του ταινία.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και παραγωγός της ταινίας είναι ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Τη μουσική έγραψε ο σπουδαίος Χαβιέρ Ναβαρρέτε, και πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί Μαρίζα Παρέδες και Εντουάρντο Νοριέγα.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 1 ώρα και 43 λεπτά. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:30. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.