Σάμος | Art Space Pythagorion 2018

Σάμος | Art Space Pythagorion 2018

Το Art Space Pythagorion είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους 12-18 ετών. Διοργανώνεται από το Schwarz Foundation στο πλαίσιο της έκθεσης «Ανατομία της πολιτικής μελαγχολίας» που πραγματοποιείται στον ομώνυμο χώρο σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου.

Η έκθεση παρουσιάζει μέσα από τα έργα 10 καλλιτεχνών ελλήνων και ξένων την Πολιτική Μελαγχολία, έτσι όπως αποτυπώνεται στη ζωή των ανθρώπων, στο περιβάλλον και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα σχεδιαστεί με βάση τις έννοιες των έργων της έκθεσης, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις βιωματικές και ψυχικές εμπειρίες των μαθητών μέσα από προσωπικές αφηγήσεις και παρατηρήσεις στην κοινωνία έτσι όπως διαμορφώθηκε τα χρόνια της κρίσης, των μεταναστευτικών εισροών και των οικονομικών κραδασμών.

Οι συμμετέχοντες αφού γνωρίσουν τα έργα της έκθεσης θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενός Σημειωματάριου με φράσεις που θα αντιστοιχούν στις έννοιες της Πολιτικής Μελαγχολίας ώστε να εκφρασθούν ποιητικά «αποφθέγματα», τρυφερές διατυπώσεις των παιδιών για την κοινή εμπειρία. Το Σημειωματάριο θα δοθεί στα παιδιά υπό μορφή 10 καρτ ποστάλ με απεικονίσεις των έργων της έκθεσης. Σε κάθε κάρτα και στην πίσω της πλευρά θα σημειωθεί η φράση που τα παιδιά θα σκεφτούν ή θα ζωγραφίσουν μία αντίστοιχη εικόνα με το αποτυπωμένο έργο. Το τελικό αυτό «πακέτο» εικόνων και φράσεων θα ανήκει στα παιδιά με την δυνατότητα να αποστείλουν όπου αυτά επιθυμούν τις κάρτες τους, σαν υπενθυμίσεις μίας εποχής, της δικής τους, που αναζητά τρόπους διαφυγής από κλισέ και χειραγωγήσεις.

* Διάρκεια έκθεσης: 3/8 -15/10
* Διάρκεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων: για τους μαθητές 2 διδακτικές ώρες ανά φορά.
* Περισσότερες πληροφορίες: asp@schwarzfoundation.com
ή τηλεφωνικά στο +30 22730-62169