ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης | Σεμινάριο για ενήλικες

ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης | Σεμινάριο για ενήλικες

Ο «Όμιλος για την UNESCO για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό» (πρώην Αμαρουσίου) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης».

Σε μία εποχή που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets κυριαρχούν, το παιχνίδι είτε ατομικό είτε κοινωνικό έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Πολλοί γονείς αναφέρουν το παιχνίδι ως μία μορφή ψυχαγωγίας ή διασκέδασης ή απλά ως μία δραστηριότητα χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι νοηματοδοτεί τη ζωή του παιδιού συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή του. Διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ψυχοσυναισθηματικών, κοινωνικών, γλωσσολογικών, κινητικών, νοητικών και πνευματικών ικανοτήτων του παιδιού, καθώς ενισχύει την αντίληψή του για τον κόσμο που το περιβάλλει. Μέσω του παιχνιδιού, το παιδί μαθαίνει να εκφράζεται, να αντιλαμβάνεται και να αναπαριστά ενέργειες. Τόσο μεγάλη είναι η σημαντικότητά του, που χρησιμοποιείται ακόμα και ως θεραπευτικό μέσο σε παιδιά με δυσκολίες ψυχοσυναισθηματικές ή κοινωνικές. Το παιχνίδι αποτελεί το κυριότερο και αποτελεσματικότερο μέσο για την κατανόηση των παιδιών, αλλά και την ανάπτυξή τους ως υγιών ενηλίκων. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει εισέλθει τόσο βαθιά στην καθημερινότητά μας, που το παιχνίδι έχει μετατραπεί σε ήσσονος σημασίας μέσο.

* Εισηγήτρια: Αικατερίνη Μιχαλοπούλου, Ψυχολόγος Παίδων & Εφήβων, Msc στην Ειδική Αγωγή
* Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.
* Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
* Διάρκεια: 2 ώρες
* Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαιτείται δήλωση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 18/03/2019, είτε στο e-mail: info@unesco.gr είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.