Οι Τετάρτες στο Παιδικό Μουσείο!

Οι Τετάρτες στο Παιδικό Μουσείο!

Για τον μήνα Ιανουάριο, κάθε Τετάρτη απόγευμα και ώρες 17:00-17:45 μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να περάσουν δημιουργικά και ποιοτικά τον χρόνο τους συμμετάσχοντας σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τετάρτη 9/1/2019 - Φυσικά ... σοκολάτα
* για όλη την οικογένεια
Ποια σχέση έχει η σοκολάτα με τη φυσική; Τα παιδιά λιώνουν, ανακατεύουν τη σοκολάτα, πειραματίζονται με αυτήν και άλλα υλικά και φτιάχνουν ευφάνταστα και λαχταριστά σοκολατάκια.

Τετάρτη 16/1/2019 - Χρώματα και σχήματα!
*
για οικογένειες με παιδιά 3-6 χρόνων (εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα)
Τα παιδιά μαζεύουν μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, μπανάνες και άλλα φρούτα. Τα μετρούν και μαθαίνουν τα χρώματα και τα σχήματα ....in English, please!

Τετάρτη 23/1/2019 - Μια μέλισσα ρομπότ
*
για παιδιά 4-6 χρόνων
Πώς περνούν οι μέλισσες την ημέρα τους; Η βασίλισσα; Οι εργάτριες; Οι κηφήνες; Με τη βοήθεια μιας μέλισσας-ρομπότ, τα παιδιά τρυπώνουν κι ανακαλύπτουν τι συμβαίνει... στην κυψέλη.

Τετάρτη 30/1/2019 - Μαγνήτισέ με!
*
για όλη την οικογένεια
Ποια αντικείμενα μαγνητίζονται στο Παιδικό Μουσείο; Ποια όχι; Γιατί συμβαίνει αυτό;Τα παιδιά γίνονται ερευνητές, ανακαλύπτουν τις ιδιότητες του μαγνήτη και φτιάχνουν μια κατασκευή που .... μαγνητίζει.

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των €5 για κάθε παιδί & €2 για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00.

H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.