O Ραφτάκος των λέξεων | Mαγνητοσκοπημένη παράσταση και κοινωνική δράση συλλογής ρούχων

O Ραφτάκος των λέξεων | Mαγνητοσκοπημένη παράσταση και κοινωνική δράση συλλογής ρούχων

Ο «Ραφτάκος Των Λέξεων» που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους επιστρέφει με πολλές εκπλήξεις μέσα από τις οθόνες, σε μία ειδικά σχεδιασμένη μαγνητοσκοπημένη παράσταση.

Η αγορά εισιτηρίων παρατείνεται μέχρι τις 25/1 και η δυνατότητα θέασης μέχρι τις 31/1 για όσες και όσους δει πρόλαβαν να δουν την παράσταση και να πλέξουν μέσα στις γιορτές! Ο Ραφτάκος και τα Ραφτάκια του δεν προλαβαίνουν να λεξηπλέκουν λεξηράβουν της αγάπης γράμματα που λαμβάνουν...  Πλέκουν και ράβουν περιμένοντας τα δικά μας κουβερτάκια (12Χ12 εκατοστά) που θα πρέπει να σταλούν στο ραφείο του Ραφτάκου στο ModusVivendi by KraterosKatsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια, τκ 15235 με την ένδειξη "Για τον Ραφτάκο των Λέξεων".

Από τις 19/12/2020 έως και τις 31/1/2021* μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη διαδραστική παράσταση μέσα από την πλατφόρμα της ticketservices, επιλέγοντας το πακέτο** που τους ταιριάζει. Με νέες ιδέες κι ένα ενεργό πλαίσιο επικοινωνίας τύπου chat, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ανακαλύπτει νέους διαδραστικούς, ευφάνταστους, πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους να παρουσιάσει μέσα από την οθόνη, μία ειδικά μαγνητοσκοπημένη παράσταση, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στη θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, θεατρική σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου, διαδραστικό σχεδιασμό της Φλώρας Σπύρου και καλλιτεχνική επιμέλειατης Χρύσας Διαμαντοπούλου. 

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με αγνά υλικά - ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

Η ιστορία: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις. Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

H παράσταση διαρκεί 60' και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. 

** ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
- RAFTAKOS Video on demand διάρκειας 3 ημερών: €11
Περιλαμβάνει την παράσταση+ένα βίντεο με τον Ραφτάκο με θέμα OΛΗ Η ΓΗ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ.
- RAFTAKOS PLUS (ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) Video on demand διάρκειας 6 ημερών €22 
Περιλαμβάνει το RAFTAKOS + ένα κιτ με παιδικές βελόνες και νήμα πλεξίματος + video του Ραφτάκου με οδηγίες πλεξίματος.
- RAFTAKOS FULLPACK (ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) Video on demand διάρκειας 6 ημερών:€26 
Περιλαμβάνει το RAFTAKOSPLUS+το βιβλίο με το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα,από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 
- RAFTAKOS FULL PACK (ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ): Video on demand διάρκειας 6 ημερών €38
Περιλαμβάνει το RAFTAKOS PLUS+το βιβλίο με το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Λόγω εορτών η αποστολή του κιτ πλεξίματος και του βιβλίου ενδέχεται να καθυστερήσουν. Μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα μεταφορικά.

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
-  www.ticketservices.gr (και αντιστοιχα το site του Public) : https://bit.ly/39Ujd1T
- 2107234567 (Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:00, Σάββατο: 10:00-14:00)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ανακοινώνει τη νέα δράση της «Ρούχα με καρδιά», μία κοινωνική δράση για τη δημιουργία της πρώτης δεξαμενής βρεφικών, παιδικών και νεανικών ρούχων με σκοπό την κατηγοριοποίηση, φύλαξη και διανομή τους σε όσους τα έχουν ανάγκη. Mια αλυσίδα βοήθειας και προσφοράς ρούχων σε όσους το έχουν ανάγκη. Εμείς στέλνουμε ρούχα (καθαρά, σε καλή κατάσταση) που δεν χρειαζόμαστε και η ομάδα τα ταξινομεί, τα αποθηκεύει και τα προσφέρει σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
 - Η δράση αφορά ΜΟΝΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ μπουφάν, φόρμες, φούτερ και πουλόβερ για παιδιά από 0 έως και 10 ετών.
- Η αποστολή των ρούχων θα γίνεται εδώ:
Πολυχώρος Modus Vivendi by Krateros Katsoulis
Τροίας 1, Βριλήσσια, 15235.
- Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από τη σελίδα στο FB

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.