Ο BANKSY συναντά τη Διεθνή Αμνηστία στην Τεχνόπολη!

Ο BANKSY συναντά τη Διεθνή Αμνηστία στην Τεχνόπολη!

Η Διεθνής Αμνηστία μας προσκαλεί στην Τεχνόπολη για μια έκθεση αφιερωμένη στον Banksy, τον σπουδαιότερο street artist της σύγχρονης εποχής!

O Banksy είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 21ου αιώνα. Μέσα από τα γκράφιτι του συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα της εποχής μας, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σε μια εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο. Ο Βanksy ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη ως τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του. Προβοκάτορας, ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης, «βάνδαλος», σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού και του υπέρ-καταναλωτισμού, μα πάνω από όλα καλλιτέχνης του δρόμου, με τα stencil του καταγγέλλει όλα τα κακώς κείμενα του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου που επιτάσσει υπερκατανάλωση αγαθών, παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως ανθρώπων και κινήσεων, υπέρ-αστυνόμευση και άσκοπη χρήση βίας σε οποιονδήποτε αντιφρονούντα.

Η έκθεση της People Entertainment Group προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και στην Αθήνα μια διαδραστική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό. Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy "ζωντανεύουν" γύρω μας καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας, σε ένα urban περιβάλλον με διαδραστικά στοιχεία, που περιμένει τους επισκέπτες της έκθεσης να φωτογραφηθούν και να γίνουν κομμάτι του σύμπαντος του επαναστάτη δημιουργού.

Όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.