Μουσικό κουτί: Κατερίνα Κυρμιζή και Νίκος Γρηγοριάδης

Μουσικό κουτί: Κατερίνα Κυρμιζή και Νίκος Γρηγοριάδης

Η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης παίρνουν τις κιθάρες τους και με την πολύτιμη συμμετοχή του πιανίστα Άκη Μουχλιανίτη, παρουσιάζουν τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από την πολύχρονη δισκογραφία τους όπως «Στην πίσω τσέπη του Blue Jean», «Νυχτερινό», «Αλφάδι», «Το κοράλλι», «Αν δε μ' αγαπάς», «Η Παραμυθένια», «Είμαι καλά», «Της καρδιάς μου οι κάκτοι», τα τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ του Νίκου Γρηγοριάδη «Ο Βασιλιάς της Λύπης» με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα και του Μίλτου Πασχαλίδη,« Κι αν έσβησε σαν ίσκιος», «Θρήνος» , «Red Roses», αλλά και τραγούδια των L. Cohen, Μ.Χιώτη, Β.Τσιτσάνη, T.Amos κ.α. που το μουσικό δίδυμο λατρεύει να πειράζει, για μια εμφάνιση, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Οι δύο τραγουδοποιοί, είτε μαζί, είτε χωριστά, είτε live, είτε δισκογραφικά καταθέτουν πάντα ένα εντελώς προσωπικό ύφος και χαράζουν τη δική τους πορεία στην εγχώρια μουσική σκηνή.

Η Κυρμιζή, θεωρείται από τις πλέον αθόρυβες παρουσίες, παρά το αξιόλογο παρελθόν που έχει αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια και διακρίσεις όταν συστήθηκε δισκογραφικά με το «Κονσέρτο για σοκολάτα και τριαντάφυλλα», και συνεχίζει με πάθος να διαγράφει τη δική της τροχιά με τα προσωπικά της άλμπουμ «Το παιδί με την κεραία»,« Κάκτοι Ι»& «Κάκτοι ΙΙ». 

Ο δε Γρηγοριάδης, έχει κερδίσει διεθνή προβολή και αναγνώριση με το οργανικό άλμουμ «Faros», έχει χαρίσει υπέροχα τραγούδια που κατέκτησαν τα ερτζιανά και τις καρδιές στα προσωπικά του άλμπουμ «Στη μοναξιά του φάρου» &« Αλφάδι» αλλά και στα άλμπουμ συνεργασίας με την Κατερίνα Κυρμιζή« Είναι εδώ» &« Λάρβα» και συνεχίζει δημιουργικός στο πρόσφατο άλμπουμ με μελοποιημένη ποίηση « Ο βασιλιάς της λύπης».

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.