Μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα με νέες τεχνολογίες | Μάρτιος - Απρίλιος 2019

Μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα με νέες τεχνολογίες | Μάρτιος - Απρίλιος 2019

Ένας νέος, μοντέρνος χώρος που συνδυάζει τη μουσική με τις νέες τεχνολογίες, δημιουργήθηκε στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Στο MusiX Lab το κοινό, ήδη από τις μικρές ηλικίες των 5-6 χρονών έως και τους ενήλικες, θα μαθαίνει, θα πειραματίζεται και θα δημιουργεί μουσική μέσα από διαδραστικά, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το MusiX Lab ξεκινά πιλοτικά τη δράση του, προσφέροντας δύο προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μεγαλύτερα παιδιά, 8-12 χρονών.

Aπίθανες εφαρμογές Virtual, Augmented & Mixed realities στη μουσική και στις τέχνες.
Για παιδιά 8-12 ετών
Σάββατο 2 & 16 Μαρτίου, στις 15:00 και στις 17:00

Τα παιδιά δημιουργούν το μέλλον και στη Μουσική, με τη βοήθεια των εκθετικών τεχνολογιών (exponential technologies). Τα Alpha labs, τα πρώτα εργαστήρια εκθετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα, σχεδίασαν ένα ειδικό πρόγραμμα με θέμα τη μουσική που απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών και αποτελείται από δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν Εικονική, Επαυξημένη και Μικτή Πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μεταφέρονται εικονικά στη σκηνή μιας παράστασης μπαλέτου, ζωγραφίζουν τη μουσική που ακούν σε 3D περιβάλλον και εξερευνούν την Επαυξημένη Πραγματικότητα μαθαίνοντας τα μουσικά όργανα, αλλιώς. Τέλος, παίρνουν την αναμνηστική τους φωτογραφία μπροστά από όποιο Μουσικό Μέγαρο του κόσμου επιλέξουν, σαν να ήταν μόλις εκεί!
* Το εργαστήρι επαναλαμβάνεται τα δυο Σάββατα του Μαρτίου.
* Σχεδιασμός και υλοποίηση Alpha labs / Create the Future
* Διάρκεια: 90'
* Αριθμός συμμετεχόντων: 32 παιδιά
* Χώρος:MUSIX Lab

* Τιμή εισιτηρίου: € 12
* Έναρξη προπώλησης: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ro-μπόμπιρες στο MusiX Lab!
Για παιδιά 5-6 χρονών (παιδιά νηπιαγωγείου)
Κυριακή 17 Μαρτίου, 7 & 14 Απριλίου, στις 11:00 και στις 12:00

Μία νέα, πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά νηπιαγωγείου ανακοινώνουν ο STEM Education και η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείου (5-6 χρονών) που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό (first coding) και τη Ρομποτική, μέσα από ήχους και μουσική. Με το νέο αυτό πρόγραμμα τα παιδιά θα θέσουν γερές βάσεις στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα τους δώσουν κίνητρα για να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα γύρω από τις επιστήμες και τις τέχνες. Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία-πρόκληση που δίνει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών δημιουργεί τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια εικονοποιεί με τη μορφή πίστας. Τα παιδιά μέσα από την εμπλοκή τους σε αυτά τα σενάρια ξεκινούν να αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λογική σκέψη, βασικές γνώσεις προγραμματισμού, καινοτόμο τρόπο σκέψης, συνεργατικό πνεύμα και εσωτερικά κίνητρα μάθησης.
* Το εργαστήρι επαναλαμβάνεται τις Κυριακές του Μαρτίου και του Απριλίου.
* Σχεδιασμός και υλοποίηση STEM Education
* Διάρκεια: 55'
* Αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά
* Χώρος: MUSIX Lab

* Τιμή εισιτηρίου: €12
* Έναρξη προπώλησης: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

* Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210 72 82 554