«Κωστής Παλαμάς» | Αφιέρωμα στην 160ή επέτειο από τη γέννησή του

«Κωστής Παλαμάς» | Αφιέρωμα στην 160ή επέτειο από τη γέννησή του

«Κάλλιο φυτρῶστε, ἀγκριαγκαθιές, καὶ κάλλιο οὐρλιάστε, λύκοι, κάλλιο φουσκῶστε, πόταμοι καὶ κάλλιο ἀνοῖχτε τάφοι, καί, δυναμίτη, βρόντηξε καὶ σιγοστάλαξε αἷμα, παρὰ σὲ πύργους ἄρχοντας καὶ σὲ ναοὺς τὸ Ψέμμα. Τῶν πρωτογέννητων καιρῶν ἡ πλάση μὲ τ᾿ ἀγρίμια ξανάρχεται. Καλῶς νὰ ῾ρθῆ. Γκρεμίζω τὴν ἀσκήμια.»

Κωστής Παλαμάς, (ο Γκρεμιστής)

Με άξονα δημιουργίας το έργο του Κωστή Παλαμά, και, αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου μας ποιητή, ο διεθνούς φήμης δημιουργός Αλέξανδρος Χάχαλης, παρουσιάζει το έργο του, «Οπερατόριο Κωστής Παλαμάς».

Μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου ποιητή, ολόκληρος ο 6ος λόγος από τον Δωδεκάλογο του Γύφτου (συμπληρώνονται φέτος 120 χρόνια από τότε που τον έγραψε), καθώς και το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού «Παλαμάς», συνθέτουν τη δημιουργία του Αλέξανδρου Χάχαλη, που καθίσταται άκρως επίκαιρη - λόγω συγκυρίας - για τον Ελληνισμό και τον Άνθρωπο.

Η προσωπικότητα και το μέχρι σήμερα έργο του συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη - ο οποίος γεννήθηκε στην Πάτρα- σπούδασε, έδρασε και διακρίθηκε επί 21 χρόνια στη Νέα Υόρκη, στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής, ενώ το έργο του προβάλλεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ποικιλοτρόπως και με ενθουσιώδη ανταπόκριση από το κοινό, σε συνδυασμό με το έργο του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά, το οποίο αποδεικνύεται στην εποχή μας άκρως επίκαιρο, εγγυώνται ένα καλλιτεχνικό γεγονός υψίστης σημασίας.

Το έργο θα εκτελεστεί από σημαντικούς εκτελεστές, καθώς μαζί με τον Αλέξανδρο Χάχαλη, επί σκηνής θα βρεθούν οι:

Τζένη Δριβάλα – υψίφωνος Αγάπη Παπαμήτσου – υψίφωνος

Θοδωρής Μπιράκος – βαρύτονος, τρομπέτα Γαβριήλ Αντωνέλος – βαθύφωνος Όλγα Παπά – απαγγελία

Κώστας Γιαλίνης – απαγγελία Κώστας Κατσιφέρης – βιόλα Νίκος Τουλιάτος – κρουστά Διώνη Αγγελοπούλου – ηθοποιός

Παραγωγή Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ» www.apollotemple.org

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλλωνος Ναός «είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ως αποστολή έχει την παραγωγή οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών έργων, συναυλιών και επιστημονικών συνεδρίων, εστιασμένων στον Διαχρονικό Ελληνικό Πολιτισμό. Τα μέλη και οι φίλοι μας εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Το έργο μας είναι εκτενές και σημαντικό. Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε το έργο μας με την συμμετοχή σας!»

Σας ευχαριστούμε, Αλέξανδρος Χάχαλης, Πρόεδρος

Πολυχώρος Διέλευσις

Ώρες γραμματείας/ ταμείου: Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-15:00

Ο Πολυχώρος διέλευσις βρίσκεται στην συμβολή των οδών Λέσβου 20 & Πόρου με εύκολη πρόσβαση και τέσσερα Parking σε γειτονικές οδούς:

1. Κύπρου & Πατησίων

2. Κύπρου & Κάσσου

3. Αμοργού 18

4. Ανάφης 24-32

Πρόσβαση / transport:

ΟΑΣΑ | Λεωφορεία: (στάση Λυσιατρείο) 054, 608, 622, Α8, Β8

(στάση Πλατεία Κυψέλης – 500m) 622, 036, 022, 035

ΗΛΠΑΠ | Τρόλεϊ:

(στάση Καλλιφρονά) 3, 5, 11, 14

(στάση Πλατεία Κυψέλης – 500m) 2, 4

ΗΣΑΠ | Τρένο: Άγιος Νικόλαος (800m)