Μαρία Μανουσάκη Quartet feat. Tigran Sargsyan

Μαρία Μανουσάκη Quartet feat. Tigran Sargsyan

Η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles υποδέχεται το 2019 με το σχήμα Tania Giannouli Trio. Η διεθνώς ανερχόμενη συνθέτρια και πιανίστρια Τάνια Γιαννούλη μαζί με δύο ακόμη σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα και τον Κυριάκο Ταπάκη στο ούτι, δημιουργούν ένα ξεχωριστό τρίο, που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία μίας μουσικής με ασυνήθιστη ενορχήστρωση, στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Έπειτα από την πρόσφατη sold out παράσταση στο φεστιβάλ τζαζ του Βερολίνου στο Berliner Festspiele, το Tania Giannouli Trio θα παρουσιάσει στον Φάρο ακυκλοφόρητο υλικό από το επερχόμενο άλμπουμ του.
Η μουσική της Τάνιας Γιαννούλη καλύπτει ένα αξιοσημείωτο εύρος και δύσκολα κατατάσσεται σε ένα είδος, δεδομένου ότι αντανακλά πολλές και διαφορετικές παραδόσεις. To διεθνές της ντεμπούτο έγινε με τo ντουέτο της με τον Πορτογάλο πνευστό Paulo Chagas και τον δίσκο τους Forest Stories. Το 2015, δημιούργησε το Tania
Giannouli Ensemble, με το οποίο ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ της, Transcendence.
Ο τελευταίος της δίσκος Rewa, μαζί με τον Νεοζηλανδό performer των taonga pūoro, τα παραδοσιακά όργανα των Maori, Rob Thorne και τον sound editor Steve Garden, προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον των κριτικών. Tα άλμπουμ της κυκλοφορούν από το Νεοζηλανδικό music-art label “Rattle” και έχουν αποσπάσει διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ στην Ευρώπη, όπως τα Madrid International Jazz Festival και Berliner Festspiele. Το σίγουρο είναι ότι «η μουσική της προσκαλεί τον ακροατή σε ένα όνειρο αιωνιότητας» όπως εύστοχα σημείωσε το περιοδικό Jazzspace.