Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι | Μονόλογος για παιδιά και καλλιτεχνικό εργαστήρι

Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι | Μονόλογος για παιδιά και καλλιτεχνικό εργαστήρι

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας  ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη γη αλλά δεν τη βρήκε πουθένα κι επέστρεψε στο παλάτι του. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού. Η υπηρέτρια άνοιξε και αντίκρυσε μία βρεγμένη κοπέλα. Την οδήγησε στη Βασίλισσα, στην οποία η κοπέλα ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Η Βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της, έδωσε εντολή η κοπέλα να κοιμηθεί σε κρεββάτι με 20 στρώματα & από κάτω να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η Βασίλισσα & ο πρίγκιπας την ρώτησαν: «Πως κοιμήθηκες;» Τί απάντησε η κοπέλα θα το μάθουμε επί σκηνής...

Το θεατρικό κείμενο του έργου είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για μία ηθοποιό - αφηγήτρια, η οποία εναλλάσσει το ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με φρενήρη ρυθμό. Παράλληλα με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργεί όλους τους διαφορετικούς χώρους & τις ατμόσφαιρες του παραμυθιού.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4-7 ετών παίζεται και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, διαρκεί 40' και  μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30'. Η παράσταση έχει λάβει το 3ο βραβείο στην 81η ΔΕΘ & έπαινο συμμετοχής στο "Ι.P.F.F".

* Διάρκεια θεατρικής εμπειρίας: 70' ( Θεατρικός μονόλογος: 40' Θεατρικό παιχνίδι μετά την παράσταση: 30')      
* Ημερομηνίες: 03 & 10 & 17 & 24 Φεβρουαρίου 2019 / 03 & 10 & 17 & 24 Μαρτίου 2019 / 07 & 14 & 21 Απριλίου 2019     
* Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων                                              
* Πληροφορίες - Κρατήσεις: 21 1010 4750 & 6983 434 636                           
E.mail: info@theatroretro.eu