Η Κυρία Κούλα | Μένης Κουμανταρέας

Η Κυρία Κούλα | Μένης Κουμανταρέας

Έμοιαζαν και των δυο τα βλέμματα να είναι μια αμοιβαία ξεκούραση, μια ανάπαυλα της μέρας που τελείωνε και της νύχτας που ερχόταν...

Μέσα σε ένα βαγόνι του ηλεκτρικού, ανάμεσα στα χιλιάδες μοναχικά βλέμματα, τα βυθισμένα σε σκέψεις, η σκληρότητα της μέρας που περνά, συναντά την τρυφερότητα, τη στιγμή εκείνη που οι ματιές τους διασταυρώνονται. Εκείνη -η κυρία Κούλα- είναι μια ώριμη γυναίκα, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, ενώ εκείνος -ο Μίμης- ένας νεαρός φοιτητής. Άνθρωποι καθημερινοί, συνηθισμένοι που εξαιτίας της αναπάντεχης γνωριμίας τους από κομπάρσοι της μελαγχολικής καθημερινότητας γίνονται πρωταγωνιστές μιας, πέρα από κοινωνικές διαφορές και ηλικιακά όρια, ερωτικής περιπέτειας, τολμώντας να κάνουν, για λίγο, το όνειρο, πραγματικότητα.

Το έργο του Μένη Κουμανταρέα διαθέτει μια ιδιαίτερη ζωντάνια. Οι λεπτομερειακές περιγραφές του κειμένου δημιουργούν παραστατικές εικόνες, οι οποίες αποδίδονται άρτια ερμηνευτικά από τους δύο πρωταγωνιστές. Η Μαρία Ζορμπά ενσαρκώνει έξοχα την κυρία Κούλα, πλάθοντας ένα ξεχωριστό προφίλ για την ηρωίδα της -μια λεπτεπίλεπτη προσωπικότητα με γλυκύτητα, βλέμμα γαλήνιο, εσωτερική ευγένεια και έναν κρυφό δυναμισμό. Πλάι της, ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος, μεταδίδει με χιούμορ τη χαλαρότητα, τον αυθορμητισμό και την ανεμελιά που χαρακτηρίζουν το νεαρό φοιτητή Μίμη, ενώ η κάμερα του Μικέ Γλύκα εστιάζει και ενδυναμώνει τα έντονα συναισθήματα που διαγράφονται στα πρόσωπα των ηθοποιών, εντείνοντας τη δραματικότητα της σύμπραξής τους επί σκηνής. Στο σύνολό της, η παράσταση αποτελεί μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική προσέγγιση, από τη σκηνοθέτιδα Έφη Θεοδώρου, μιας απλής, ρομαντικής ιστορίας που βασίζεται στην ομορφιά της έλξης, το μυστήριο του έρωτα και το φόβο του γήρατος και του θανάτου.

 

Οι συντελεστές
Σκηνική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου
Σκηνικά- Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Camera live: Μικές Γλύκας
Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Κωνσταντίνος Πλεμμένος
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Video - Teaser: Μικές Γλύκας
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού