Η «ΔΙΩΝΗ» στο BAUMSTRASSE

Η «ΔΙΩΝΗ» στο BAUMSTRASSE

Με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσουν τα ακούσματα που απέκτησαν βιωματικά, αλλά κυρίως να τα εξελίξουν μέσα από ένα δικό τους τρόπο έκφρασης, τα μέλη της «Διώνη», μετά από μία διαδρομή ετών, με κύριο όχημα την πολυφωνία, πολλές στάσεις για πειραματισμούς, αυτοσχεδιασμούς, δοκιμές, συζητήσεις, αναζητήσεις και συνεργασίες, έφτασαν στην έκδοση του πρώτου τους δίσκου, ο οποίος κυκλοφορεί απο την εταιρία Ogdoo.gr σε επιμέλεια παραγωγής του Γιάννη Αγγελάκα.

Το Σάββατο στο Baumstrasse θα ακουστούν ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια από την περιοχή του Πωγωνίου (Κτίσματα, Παρακάλαμος) και των ελληνόφωνων χωριών της Νοτίου Αλβανίας(Σελιό, Πολύτσανη, κ.ά.), ομοφωνικά τραγούδια από την περιοχή της Θεσπρωτίας αλλά και αυτοσχεδιασμοί.
Η θεματική τους στρέφεται κυρίως γύρω από τον κύκλο της ζωής: νανουρίσματα, τραγούδια του γάμου, της αγάπης, της ξενιτιάς, μοιρολόγια, καθώς και ιστορικά τραγούδια. Το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, είναι ένα πρωτότυπο είδος της ελληνικής λαϊκής πολυφωνίας και αποτελεί, εδώ και αιώνες, παράδοση δημιουργίας και έκφρασης της συγκεκριμένης περιοχής.

Η «Διώνη» αποτελείται από τις Ευαγγελία και Παρασκευή Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση, Ανθή Κύρκου και Άννη Ντουμούζη.

Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα, ομάδες χορού και θεάτρου και παράλληλα έχει λάβει μέρος σε ποικίλα projects.