«Η άνοιξη των γραμμάτων» | Ξεναγήσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Η άνοιξη των γραμμάτων» | Ξεναγήσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Σε μία διαδρομή που ξεκινά από τη γένεση της αλφαβητικής γραφής και οδηγεί στους αιώνες της άνθησης του ελληνικού κόσμου, μας προσκαλεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, οργανώνοντας θεματικές ξεναγήσεις σπονδυλωτού χαρακτήρα στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Ξεκινώντας από την προγραφική κοινωνία της προϊστορίας, όπου τα γραμμικά μοτίβα των σφραγίδων αποτέλεσαν το συνδετικό κρίκο μεταξύ της εικονογραφίας και της γραφής, οι ξεναγήσεις ακολουθούν μία νοητή διαδρομή προς την πρώτη γραπτή απόδοση της ελληνικής γλώσσας στα ανακτορικά αρχεία πινακίδων Γραμμικής Β' από την Πύλο και τις Μυκήνες. Η ξενάγηση θα καταλήξει στην περιοδική έκθεση του Μουσείου  «Αδριανός  και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο», όπου παρουσιάζεται γλαφυρά η πνευματική «Άνοιξη των Γραμμάτων» κατά την εποχή του Αδριανού που αποτέλεσε την πολιτισμική βάση του Δυτικού πολιτισμού.

* Ημερομηνίες και ώρες ξεναγήσεων:
Τρίτη 5 Ιουνίου στις 15:00
Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 12:00
Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 15:00
Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 12:00

* Οι ξεναγήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, διοργανώνονται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και προσφέρονται δωρεάν από τους αρχαιολόγους του.
* Σε κάθε ξενάγηση, θα μπορούν να συμμετέχουν έως 30 άτομα, με σύστημα τηλεφωνικής κράτησης θέσεων εκ των προτέρων. Στα άτομα αυτά θα εξασφαλιστεί ελεύθερη είσοδος.
* Τηλέφωνο επικοινωνίας προκρατήσεων: 2132144814.