Γαλλόφωνη μουσική το ηλιοβασίλεμα στην ταράτσα του Olympias

Γαλλόφωνη μουσική το ηλιοβασίλεμα στην ταράτσα του Olympias

Ο μουσικός Κώστας Ανδρέου συνεχίζει την εξερεύνηση της ανεξάρτητης γαλλόφωνης μουσικής. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στην όμορφη ταράτσα του Olympias Rooftop Bar (Αθηνάς 57, Αθήνα 10551), από την ώρα του ηλιοβασιλέματος μέχρι αργά το βράδυ, θα παρουσιάσει το επόμενο DJ set του, με επιλεγμένα κομμάτια από τα playlists της δράσης MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική). Αυτή η πρωτότυπη μουσική παραγωγή έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, από το 2021 που ξεκίνησε να προσφέρεται διαδικτυακά. Πλέον παρουσιάζεται σταθερά κάθε μήνα και με τη μορφή ενός φροντισμένου μουσικού event, σε αυτό τον φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας

Ανακαλύπτοντας ανεξάρτητη μουσική

Η δράση MIF είναι μια φρέσκια πρόταση γνωριμίας με την ανεξάρτητη γαλλόφωνη μουσική. Κάθε μήνα, μια νέα playlist παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία, καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.

Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Κώστας Ανδρέου, με κάθε playlist να καλύπτει διαφορετικά είδη μουσικής και να είναι οργανωμένη έτσι ώστε να μπορεί ο ακροατής να ερευνήσει περισσότερο τις κυκλοφορίες που τον ενδιαφέρουν. Κάθε κομμάτι της playlist έχει ένα link προς την κυκλοφορία, όπως είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Bandcamp, για αγορά του μουσικού κομματιού ή του δίσκου στο οποίο περιλαμβάνεται.

Οι playlists δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα (ifg.gr/tag/musique-independante-francophone/).

Από το διαδίκτυο σε ένα χώρο με θέα

Παράλληλα με τις σταθερές διαδικτυακές παρουσιάσεις, ο μουσικός Κώστας Ανδρέου μεταφέρει το υλικό από τον ψηφιακό κόσμο σε ένα όμορφο χώρο. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ακούσει ένα DJ set γαλλόφωνης μουσικής με ποικιλία και προσεγμένο ήχο, να απολαύσει τη θέα και τον νυχτερινό ουρανό, επιλέγοντας τσάι, καφέ, ποτά και cocktails που φροντίζουν οι έμπειροι bartenders του Olympias Rooftop Bar.

Πληροφορίες για τον μουσικό

Ο Κώστας Ανδρέου είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός και συνθέτης που επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο τους ήχους του άταστου ηλεκτρικού μπάσου, δημιουργώντας πολυεπίπεδα ηχοχρωματικά τοπία.

Έχει γράψει και παίξει ζωντανά τη μουσική και έχει κάνει τον ηχητικό σχεδιασμό για θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές παραγωγές. Η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε διάφορα δίκτυα και διαδικτυακές πλατφόρμες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.