Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης «ORANGE WATER 4»

Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης «ORANGE WATER 4»

To Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών φιλοξενεί το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης “Orange Water 4”, παρουσιάζοντας στην αίθουσά του εικαστική έκθεση από τις 12 Απριλίου έως τις 16 Ιουνίου.

Το έτος 2018 θα διερευνηθούν στις εκθέσεις διαφορετικά σημεία προσέγγισης, τεχνικές και ερμηνείες της θεματικής ενότητας «Αντανακλάσεις Καταγωγής». Η έκθεση στο Ολλανδικό Ινστιτούτο θα αποτελέσει το σημείο έναρξης του δεύτερου χρονικού σκέλους του φεστιβάλ για το έτος 2018.

Το Φεστιβάλ αποτελεί γέφυρα πολιτισμού μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, περιλαμβάνοντας εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες, Ολλανδούς αλλά και άλλων εθνικοτήτων εικαστικούς. Στην παρούσα έκθεση συμμετέχουν οι: Ad Arma, Eef de Graaf, Peter Heij, Νίκος Μπασιάς, Τίτα Μπονάτσου, Jan Mulder, Ανάργυρος Πασχάλης, Bert van Santen, Απόστολος Φανακίδης, Έφη Φουρίκη, Αποστόλης Ζολωτάκης, Ελένη Ζούνη.

Επιμέλεια: Αποστόλης Ζολωτάκης

Κατά τα έτη 2015 (Orange Water 1) και 2016 (Orange Water 2) στο φεστιβάλ συμμετείχαν 91 εικαστικοί σε 15 σημαντικούς χώρους τέχνης και μουσεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας. Το 2017 (Orange Water 3) το φεστιβάλ διοργανώθηκε σε 5 χώρους με 33 εικαστικούς. Ξεκίνησε τον Ιούνιο  από το SAF και έπειτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Οι εκθέσεις του “Orange Water 3”, στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πάρου, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα και στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών συνεχίζονται έως 14 Ιουνίου, 15 Μαΐου, και 28 Μαρτίου αντιστοίχως.

Δράσεις του φεστιβάλ θα διοργανωθούν στην Ολλανδία συμπεριλαμβανομένων και άλλων τεχνών, όπως ο κινηματογράφος, ενώ θα συνεργαστεί με πολιτιστικές πλατφόρμες όπως οι: Focus Europa (Γερμανία), Bildrecht (Αυστρία), t-short (Ελλάδα).  

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Απριλίου στις 20:00