Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Η γνώση μπορεί να οδηγήσει στα πιο σπουδαία και φωτεινά μονοπάτια της ζωής σας. Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση που κλείνουν το 2018 και ανοίγουν το νέο έτος, εκτείνονται από εργαστήρια δημιουργικών μαθημάτων μουσικής μέσα από ψηφιακές εφαρμογές, gaming, εικαστικά και ψηφιακές περιηγήσεις, ενώ ενήλικες άνω των 65 μέσα από την κίνηση, ξετυλίγουν τα άυλα δώρα τους.

Onassis Library Realities Lab
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις πολλαπλές διαστάσεις της τέχνης με τέσσερις απίθανες δράσεις.
* Ένα πολυθεματικό ψηφιακό εργαστήριο για παιδιά 8-14 ετών
* Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018  | 10:30-12:30 & 13:00-15:00
* Συντελεστές: ALPHA LABS

Τι χρειάζεται για να φτιάξουν τα παιδιά τη δική τους εικονική πραγματικότητα; Δύο ώρες μέσα στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη μπορούν να τους προσφέρουν πλούσιο υλικό, ειδικά χειριστήρια, tablet, VR και AR τεχνολογία, καθώς και την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα ψηφιακής τέχνης.

Δες την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη ψηφιακά
Τα παιδιά περιηγούνται στις συλλογές της Ωνασείου Βιβλιοθήκης και, με τη χρήση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR), εστιάζουν σε επιλεγμένα έργα και βλέπουν πληροφορίες σχετικά με το καθένα, ψηφιακά, μέσα από την οθόνη του τάμπλετ τους.

Φτιάξε το δικό σου ψηφιακό «γλυπτό»
Με έμπνευση τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Ωνάση, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να φανταστούν και να φτιάξουν μόνοι τους το δικό τους ψηφιακό «γλυπτό». Με την καθοδήγηση ειδικού εκπαιδευτή και με τη χρήση κατάλληλης τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας (VR), σε συνδυασμό με motion tracking cameras, κατασκευάζουν εικονικά ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης κρατώντας ειδικά χειριστήρια.

Δημιούργησε έναν 3D πίνακα ζωγραφικής
Tα παιδιά βιώνουν μια μοναδική εμπειρία δημιουργίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Εμπνέονται, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και βάζουν χρώματα σε ένα αντίγραφο του προσχεδιασμένου πίνακα του Δημοσθένη Κοκκινίδη, «Σκηνή από τη ραψωδία Ε΄ της Οδύσσειας». Έπειτα, βλέπουν μέσω τάμπλετ τις δημιουργίες τους να ζωντανεύουν και να γίνονται τρισδιάστατες.

Απόλαυσε την τέχνη εικονικά και τρισδιάστατα
Οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη χρήση και τις εφαρμογές τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας (VR) στην τέχνη. Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, απολαμβάνουν τρισδιάστατες περιηγήσεις σε εικονικές εικαστικές εκθέσεις και έρχονται σε επαφή με έργα τέχνης από όλο τον κόσμο. Στο τέλος του εργαστηρίου, γονείς και κηδεμόνες θα λάβουν σε email τις τρισδιάστατες δημιουργίες των παιδιών τους ως αναμνηστικά.
* Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λεωφόρος Αμαλίας 56, Aθήνα)
* Κόστος: Δωρεάν

* Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ. 210 3713000 | E-mail: education@onassis.org

Gaming: Σχεδιάζουμε τα δικά μας παιχνίδια
Τρέμε Monopoly! Τώρα τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι.
* Για παιδιά 8-12 ετών
* Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019
*
Συντελεστής: Αντώνης Κάνουρας: Μηχανικός Ρομποτικής – Ιδρυτής Robotixlab

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα μάθουν τη λογική του gamification, την κοινή λογική πίσω από όλα τα παιχνίδια, τον τρόπο διάδρασης μεταξύ των παιχτών και τα εξαρτήματα του παιχνιδιού. Τη σκυτάλη αναλαμβάνει η φαντασία, αφού όλοι θα κληθούν να σκεφτούν το πιο τρελό παιχνίδι. Στο τέλος, θα σχεδιάσουν ένα από τα παιχνίδια και θα το κατασκευάσουν χρησιμοποιώντας χαρτόνια, κόλλες, ψαλίδια και ζωγραφική. Θα σχεδιάσουν επίσης 3D εξαρτήματα (π.χ. πιόνια ή άλλα αντικείμενα), θα τα παράγουν με 3D εκτυπωτή, ενώ θα χρησιμοποιήσουν και την τεχνολογία για να προγραμματίσουν κάποιο στοιχείο του παιχνιδιού. Και φυσικά θα παίξουν το καινούριο τους παιχνίδι!
* Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα)
* Κόστος: 20 € (και για τις δύο συναντήσεις)
* Κρατήσεις - Πληροφορίες: T: 213 017 8002 | Email: education@sgt.gr