Eκδηλώσεις για παιδιά κι εφήβους από το Ίδρυμα Ωνάση | Απρίλιος 2019

Eκδηλώσεις για παιδιά κι εφήβους από το Ίδρυμα Ωνάση | Απρίλιος 2019

Διευρύνοντας τη φαντασία μας και αψηφώντας όρια και σύνορα χώρου και χρόνου, ο Απρίλιος μπορεί να προσφέρει πολλά και διαφορετικά προγράμματα για όλη την οικογένεια. Το Ίδρυμα Ωνάση προτείνει:

Onassis Youth Festival 2019 | 19 - 21/4/2019
Οι ανήσυχοι έφηβοι εμπνεύστηκαν από τρεις ανήσυχες πόλεις: Αθήνα, Αλεξάνδρεια και Βηρυτό. Για τρεις ώρες την εβδομάδα από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, μέσα σε μια φρενίτιδα παραγωγής ιδεών, αυτοσχεδιασμών, ασκήσεων και εντατικών προβών με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με πραγματικές ιστορίες κατοίκων, απομνημονεύματα, ντοκουμέντα, ιστορικά τεκμήρια, λογοτεχνικά και θεατρικά έργα, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις. Επέλεξαν τα ερεθίσματα που τους συγκινούν και οι ιδέες τους γίνονται παραστάσεις που θα πλημμυρίζουν τη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Όχημά τους, ένα εντελώς δικό τους φεστιβάλ, το Onassis Youth Festival. Το φεστιβάλ που έρχεται να ταρακουνήσει συθέμελα τη Στέγη.
* Κόστος: Δωρεάν με δελτία εισόδου
* Χώρος: Μικρή Σκηνή Στέγης Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107)
* Πληροφορίες: T. 213 017 8002 | E-mail: education@sgt.gr

Μικροί Ναύτες: Αέρα στα πανιά μας | Σάββατο, 13/4, 11:00-13:30
Ένα εργαστήριο για ανέμους και μελλοντικούς θαλασσόλυκους από 6-10 ετών
Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα γνωρίσουν τους ανέμους, θα διηγηθούν σχετικούς μύθους από την παράδοση και θα μιλήσουν και για τους ανέμους-πολεμιστές, όπως τον Σαμουράι και τον Καμικάζι. Θα μάθουν τα μυστικά τους και θα σηκώσουν αληθινά πανιά. Στο τέλος, το κάθε παιδί θα φτιάξει το δικό του ανεμολόγιο, ως ενθύμιο του ανεμο-εργαστηρίου.
* Συντελεστές: Αντώνης Παπαθεοδούλου-Συγγραφέας και  Ίρις Σαμαρτζή- Εικονογράφος
* Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
* Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα)
* Πληροφορίες: T. 210 3713000 | Κρατήσεις: Email: education@onassis.org

Athens Faiytopia - Αναζητώντας τον χαμένο Ιλισό | Σάββατο 20/4, 11:00-14:00
Η Αθήνα μέσα από έναν τρισδιάστατο χάρτη της πόλης, ακολουθώντας τον ποταμό Ιλισό
Για παιδιά 9 έως 14 ετών

Ο Ιλισός (αλλιώς, Ιλισσός) ήταν το ποτάμι που διέτρεχε όλη την Αθήνα, κατέβαινε από τον Υμηττό, τροφοδοτούσε το Λύκειο και πότιζε τους κήπους της Δούκισσας της Πλακεντίας. Στις όχθες του απλωνόταν το Στάδιο και ο ναός του Ολυμπίου Διός, το ιερό της Αρτέμιδος και ο βωμός των Ιλισιάδων Μουσών, ενώ η κρήνη Καλλιρρόη δρόσιζε τους διαβάτες. Οι ξένοι περιηγητές επί τουρκοκρατίας, ζωγράφισαν Αθηναίους με περίτεχνες ενδυμασίες να ξαποσταίνουν δίπλα στην ήρεμη κοίτη του. Σήμερα, ο Ιλισός ρέει ακόμα κάτω από την άσφαλτο προς τη θάλασσα, ενώ στο ίχνος του κυλά το τραμ. Αφού τα παιδιά μελετήσουν χάρτες και βιβλία της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, με τα τοπία, την πανίδα, τη χλωρίδα, τις θεότητες και τους ανθρώπους του ιστορικού αυτού νεραϊδότοπου, θα επισκεφτούν τον Ναό του Ολυμπίου Διός και τα Παριλίσσια Ιερά, για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν έναν τρισδιάστατο χάρτη όπου θα αποτυπώσουν την ιστορία και την εξέλιξη του ιερού ποταμού στο πέρασμα των αιώνων.

* Συντελεστές: Λουκία Ρίτσαρντς-Εικαστικός, Christoph Ziegler-Εικαστικός, Νικόλας Νικολαΐδης-Ιστορικός, συνεργάτης BIG OLIVE, Αθανασόπουλος Γιώργος- Ιστορικός Αρχαιολόγος, Διπλωματούχος Ξεναγός
* Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
* Χώρος: Ναός του Ολυμπίου Διός, Παριλίσσια Ιερά και Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα)
* Πληροφορίες: T. 210 3713000 | Κρατήσεις: Email: education@onassis.org