Δρόμοι Ζωής : το Βazaar |17 χρόνια Χριστούγεννα, στο Γκάζι

Δρόμοι Ζωής : το Βazaar |17 χρόνια Χριστούγεννα, στο Γκάζι

To φιλόξενο, χρωματιστό και πολυπολιτισμικό 87o Δημοτικό Σχολείο φιλοξενεί για 17η χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Δρόμων Ζωής!

Η γειτονιά άλλαξε. Τα παιδιά μεγαλώνουν κι έρχονται άλλα. Από το Βοτανικό, τον Κεραμεικό, το Γκάζι. Εκείνο που έμεινε αναλλοίωτο είναι το κέφι για γιορτή και προσφορά.Τέτοιες μέρες, δεκάδες εθελοντές των “Δρόμων Ζωής” ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή του Μπαζάρ που εξασφαλίζει και τη λειτουργία της Οργάνωσης. Οι κατσαρόλες κοχλάζουν, οι συνεννοήσεις και οι ετοιμασίες παίρνουν φωτιά.

Ο αμιγώς εθελοντικός κι αυτόνομος χαρακτήρας της Οργάνωσης υποστηρίζει μια ανοιχτή κοινωνία και προσιτή γνώση για τα παιδιά που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, κάτω από συνθήκες αποκλεισμού. Με “Φροντίδα” για τις οικογένειές τους, το μικρό αλλά πάντα γεμάτο κοινωνικό παντοπωλείο κάνει τα μαγικά του. Σκοπός να βρίσκουν όλοι το δικό τους δρόμο, με αξιοπρέπεια.

Στο Bazaar θα βρείτε: το Παλαιοβιβλιοπωλείο για φανατικούς αναγνώστες, το μικρό “Μοναστηράκι” με ιδιαίτερα αντικείμενα από δεύτερο χέρι καθώς και μοναδικές πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες για τα φετινά γιορτινά δώρα. Προσιτά σε όλους.

Φυσικά, θα υπάρχουν οι προσεγμένες, ευφάνταστες, χειροποίητες γεύσεις σε χρωματιστά βαζάκια με γλυκά και αλμυρά που δικαίως έχουν χαρίσει στο bazaar τη φήμη του «πιο gourmet bazaar της πόλης». «Χίπστερ» κουραμπιέδες, αρωματικά λάδια και ξύδια, ιδιαίτερα γλυκίσματα, μεθυστικά λικέρ, ξεχωριστές γεύσεις από αγνά υλικά και αντίστοιχες προθέσεις. Μπαχάρια και αρώματα. Μέλια και βότανα. Μουσικές και γέλια.

Για όλους, μικρούς και μεγάλους, θα υπάρχει η καθιερωμένη και τόσο αγαπημένη παράσταση Καραγκιόζη, καθώς και μια ξεχωριστή αφήγηση παραμυθιών για όσους μαγεύονται από τις ιστορίες. Η ψυχή γεμίζει με το φως και τη ζεστασιά της συνεργασίας τόσων ανθρώπων.

Ωράριο:
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου: 10:00-22:00
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου: 10:00-20:00

* Για περισσότερες πληροφορίες για την εθελοντική δράση των Δρόμων Ζωής δείτε εδώ και εδώ ενώ για το bazaar εδώ και εδώ.