Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά από την Πύρνα

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά από την Πύρνα

Η ΠΥΡΝΑ έχει σχεδιάσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά που καλλιεργεί την φαντασία, την έκφραση, την δεξιοτεχνία, τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και τους δίνει χώρο και χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι!

Με αφορμή την ενασχόληση της ΠΥΡΝΑΣ με τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, δημιουργήθηκε μια μικρή παιδική δανειστική βιβλιοθήκη. Στο φετινό πρόγραμμα συγγραφείς, όπως η Ξένια Καλογεροπούλου, αφηγήτριες, μουσικοί και παιδαγωγοί θα παρουσιάσουν κάποια από τα βιβλία αυτά στα παιδιά, μέσα από δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών και εικαστικά παιχνίδια.

Η Βιβιάνα Μηλιαρέση του www.theresastory.org που το φθινόπωρο καθοδήγησε με μεγάλη επιτυχία τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλίο, ξεκινάει νέο παιδικό εργαστήρι συγγραφής και έκδοσης βιβλίου!

Επίσης θα οργανωθεί ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι στο Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με την https://littlecityspots.com/ και την παιδαγωγό Ελεάννα Πάσχου, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Το φετινό βιωματικό εργαστήρι μαγειρικής, συνδυασμένο με παραμύθια, ανέλαβαν οι παιδαγωγοί Θεοδώρα Βαφειαδάκη και Μαρία Βουγιουκλάκη της lactus//pactus, τις Παρασκευές 1, 15 & 29 Μαρτίου.

Στις 30 Μαρτίου, μικροί και μεγάλοι θα εκδράμουν με την www.openfarms.gr σε αγρόκτημα της Αργολίδας για να γνωρίσουν πώς παράγεται η τροφή μας και να γίνουν για λίγες ώρες γεωργοί και βοσκοί.

Τον Μάιο, η Γεωργία Κανελλοπούλου και η Μαρία Τερζάκη, που το φθινόπωρο διοργάνωσαν μια υπέροχη εκδρομή στη Στυμφαλία, θα βρεθούν στον ανοιξιάτικο Υμηττό και τη Μονή Καισαριανής με το Αισθητικό Δάσος.

Για τους γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, οργανώνεται ένα σεμινάριο με την Συμβουλευτική Ψυχολόγο/Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλο Τζίνα Θανοπούλου (www.pyrna.gr/synaisthimatiki-noimosyni-stin-paidiki-pro-efiviki-efiviki-ilikia) ενώ οι συνειδητοποιημένες γιαγιάδες συνεχίζουν τις συναντήσεις τους με την Ψυχοθεραπεύτρια-Προσωποκεντρική Σύμβουλο Εύα Ζαχαρούλη, στο εργαστήριο Αποτελεσματικής Γιαγιάς.

* Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ για τα παιδιά εδώ, ενώ επιπλέον πληροφορίες για κάθε δραστηριότητα θα βρείτε στο site της ΠΥΡΝΑΣ ,στη σελίδα στο facebook (ΠΥΡΝΑ)  και στα: Τ 210 62 30 913 | pyrnanet@otenet.gr