Δεκέμβριος ο μήνας των γιορτών στο Μουσείο Ηρακλειδών

Δεκέμβριος ο μήνας των γιορτών στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε μία σειρά γιορτινών και πρωτότυπων εκδηλώσεων. Αναλυτικότερα:

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου |12:30 - 14:00
Ρα-πα-πα-παμ!

Τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με υλικά το γέλιο και τη φαντασία, θα ακούσουν μουσική, θα πουν και θα ακούσουν ιστορίες, θα φάνε στα κλεφτά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, θα λερωθούν και θα λερώσουν, μπορεί να χορέψουν, ίσως τραγουδήσουν, σίγουρα πάντως θα περάσουν τέλεια!
* Eισηγήτρια η αρχαιολόγος Σταυρούλα Καραμπίνα
* Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου | 11:30-13:00
 «Παρέα με τον Αχιλλέα» δράση από την kedros traveling

Μία φορά και έναν καιρό, σε μία πολύ μακρινή εποχή, χιλιάδες χρόνια πριν, ήταν ένας Έλληνας Ήρωας -πολεμιστής. Ήταν πολύ δυνατός, σχεδόν αθάνατος και κρατούσε μία μοναδική στον κόσμο Ασπίδα.
Τι μοναδικά κατορθώματα έκανε ο ήρωάς μας; Σε ποια γωνιά της γης; Με τι μηχανές μεταφερόταν από το ένα σημείο στο άλλο και τι εργαλεία χρησιμοποιούσε; Ποια ήταν τα μυστικά όπλα των Ελλήνων;
* Απαιτείται κράτηση εδώ.

* Παράλληλα, για παιδιά μέχρι 8 χρονών, συνεχίζεται ο 3ος κύκλος του Mathtech, ο 2ος κύκλος του Lego WEDO , ο 1ος κύκλος των Λιλιπούτειων Μηχανικών και ο 1ος κύκλος του Stemath. Για τα παιδιά άνω των 8 ετών, συνεχίζεται ο 3ος κύκλος του Mathtech και το μεγάλο πρόγραμμα του Mindstorms.