ΜΠΟΥ ιστορίες φαντασμάτων :: ΚΕΤ

ΜΠΟΥ ιστορίες φαντασμάτων :: ΚΕΤ

 

«Ποιος είναι ο Τσάρλυ, καρδιά μου;».

Μια ερώτηση που επαναλαμβάνεται, αλλά δεν παίρνει καμία απάντηση. Ένα αδιέξοδο ουρλιαχτό. Μια μελαχρινή φιγούρα που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μια βικτωριανή ιστορία τρόμου. Ανατριχιαστικές κραυγές προαναγγέλλουν την έλευση μιας αόρατης παρουσίας. Σε αυτή την παράσταση, θα δούμε τρεις ιστορίες φαντασμάτων, να μιλούν για τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του τρόμου.

Οι ερμηνείες οικοδομούν έναν φανταστικό κόσμο μέσα στον πραγματικό, αλλά και το αντίθετο. Άλλοτε μας μεταφέρουν σε μια καθημερινή σκηνή και άλλοτε σε μια μεταφυσική διάσταση.  Ευρηματική και τολμηρή, η σκηνοθετική ματιά. «Ξυπνά» τα πιο σκοτεινά μονοπάτια των παιδικών μας φόβων, αφήνοντας συχνά τη φαντασία μας να ολοκληρώσει την εικόνα. Η ομιχλώδης ατμόσφαιρα του σκηνικού, η πολύπλευρη χρήση του ήχου και τα black out του φωτός, μεταφέρουν τον θεατή σε ένα αδιαμεσολάβητο κινηματογραφικό σκηνικό τρόμου. Μια διάφανη αυλαία οριοθετεί τη θεατρική δράση, αλλά ταυτόχρονα αφήνει το θεατή να δει πίσω από αυτό το όριο. Η ίδια εξυπηρετεί άψογα τη λειτουργία της και αποκτά σωματικότητα σαν να είναι μια ακόμη παρουσία.

Η μουσική, καταφέρνει να αλλάζει την συναισθηματική κατάσταση του θεατή, να κατευθύνει την προσοχή του, αλλά και να εδραιώνει τη διάθεση ολόκληρης της παράστασης. Διάλογοι, ήχοι ηχογραφημένοι, παραγόμενοι από αντικείμενα της σκηνής, αλλοιωμένοι από ένα προετοιμασμένο πιάνο, ορχηστρική μουσική στο ραδιόφωνο, ένα οπερετικό τραγούδι από την αφηγήτρια. Όλοι οι ήχοι γίνονται μέρος της παραστατικής διήγησης. Η ροή της παράστασης φαίνεται σαν να ακολουθεί βουβά μια μελωδία.

Συντελεστές:

Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρίζα Σουλιώτη
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Φωτισμοί: Μιχάλης Κοιλάκος
Φωτογραφίες: Νεφέλη Οικονόμου-Πάντζου
Παίζουν: Σωτηρία Ρουβολή, Δάφνη Καφετζή, Μιχάλης Κοιλάκος
Παραγωγή: Strange Fruit
Διάρκεια: 65΄