Νίκος Ναυρίδης | When you sing

Νίκος Ναυρίδης | When you sing

Η γκαλερί Bernier/Eliades μας παρουσιάζει την 5η ατομική έκθεση του Νίκου Ναυρίδη, με τίτλο «When you sing» Στην καινούρια του θεματική ενότητα, ο Ναυρίδης συνεχίζει να δουλεύει με αφορμή το θεατρικό και λογοτεχνικό έργο του Samuel Beckett, επιλέγοντας αποσπάσματα από τα κείμενα του συγγραφέα που λειτουργούν νοηματικά αυτόνομα και ανεξάρτητα. Τα έργα, μεγάλες επιχρυσωμένες επιφάνειες, γίνονται το υπόστρωμα όπου προβάλλονται οι φωτεινές φράσεις των κειμένων τονίζοντας την αμφίσημη σημασία του χρυσού που αποκτάει στις μέρες μας μια απόλυτα επίκαιρη διάσταση.

Αποτελούν στην πραγματικότητα μία ελάχιστη, υπό κλίμακα λεπτομέρεια ενός τεράστιου θραύσματος. Μια υπέρ- μεγεθυμένη επιφάνεια που συγκρατεί σπασμένα μέρη, κολλημένα  μεταξύ τους με χρυσό, όπως τα γιαπωνέζικα Kintsugi. Ένα μέρος από το τεράστιο πάζλ που διαλυμένο μας κατακλύζει.

Στο «When you Sing» τα χρυσά στάχυα μετατρέπονται σε φύλλα χρυσού  και  απλώνονται  πέρα από το Θριάσιο Πεδίο. Οι επιφάνειες φωτίζονται, το χρυσό αντανακλά τις λέξεις, το κείμενο-φώς  διαχέεται στο περιβάλλον και επιστρέφει μέσα από τους θεατές του. Οι «χρυσές επιφάνειες» με τα λόγια του Μπέκετ  είναι πόρτες που δεν οδηγούν πουθενά. Είναι χτισμένα ανοίγματα χωρίς διαφυγή. Μιλάνε για μια απειλή εξωτερική που προέρχεται από μέσα και οδηγεί βαθιά πίσω.

Εγκαίνια | Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 20:00-22:00