Άννα Φαφαλιού "There is a light that never goes out."

Άννα Φαφαλιού "There is a light that never goes out."

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού με τίτλο "There is a light that never goes out". Πρόκειται για μία σειρά από επιγραφές neon και δύο γλυπτά. Η δουλειά της εξερευνά τη σχέση αντικειμένων, μνήμης και ταυτότητας. Η πρακτική της βασίζεται στην διαστρέβλωση καθημερινών αντικειμένων, υλικών και φόρμας με σκοπό τη δημιουργία νέων διαλόγων μεταξύ αυτών και του θεατή.

Τα neon που παρουσιάζονται προέρχονται από τη σειρά "Few things we left unsaid", μία ιδέα που προέκυψε κατά τη διάρκεια του residency της Φαφαλιού στο Los Angeles. Τοποθετούμενα στον χώρο, τα neon απεικονίζουν περιορισμούς και όρια, καθώς αναφέρονται στους συναισθηματικούς περιορισμούς και στη δυσκολία να εκφράσει κανείς τα αισθήματά του. Στη σειρά γλυπτών "bound" και "fold", η καλλιτέχνις χειρίζεται δύσκαμπτα υλικά σε μία προσπάθεια αλλοίωσης της ταυτότητάς τους, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο εύπλαστα και εύθραυστα, όπως ακριβώς και οι μνήμες.

Εγκαίνια | Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 20:00

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.