Άλφα Στερητικό|Θεοδώρα Αθανασίου Trio|ΚΕΤ

Άλφα Στερητικό|Θεοδώρα Αθανασίου Trio|ΚΕΤ

Το μουσικό σχήμα συστάθηκε τον Σεπτέμβρη του 2016 από τη μουσικό Θεοδώρα Αθανασίου, με σκοπό να αποτελέσει έναν πυρήνα μουσικής έκφρασης κι ενασχόλησης με τις δικές της σύγχρονες συνθέσεις.

To πρωτοεμφανιζόμενo Θεοδώρα Αθανασίου Trio εγκαινιάζει με τη συναυλία «Άλφα Στερητικό» μία σειρά εμφανίσεων, που θα ολοκληρωθούν μελλοντικά ως μία μουσική ενότητα στην παράσταση με τίτλο «Χωρίς λόγια». Η πρώτη αυτή συναυλία περιέχει λίγα λόγια, λίγα τραγούδια, μόλις δύο. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι οργανικές συνθέσεις, στις οποίες το μόνο λόγο έχει η μουσική. Τα περισσότερα κομμάτια είναι πρωτότυπες συνθέσεις.
«Α όπως Αρχή ή έλλειψη που μεγαλώνει την Ανάγκη, ως αιτία επιθυμίας που δεν εκπληρώνεται ή όπως ανοιχτός κύκλος. Τρία όργανα, τρεις κόσμοι, ένας διάλογος».

Χωρίς Λόγια
Το Χωρίς Λόγια είναι ένα πειραματικό μουσικό εγχείρημα που δημιουργήθηκε και εξελίσσεται από το μουσικό σχήμα Θ. Αθανασίου Trio. Η κεντρική ιδέα της παράστασης αφορά τον διάλογο ενός παλιού κιθαρονιού ρομαντικής εποχής με ένα ούτι και κρουστά. Μιλούν για το σήμερα. Προβληματίζονται. Δρουν. Αντιδρούν. Ερωτεύονται. Υπάρχουν και συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στο νήμα του χρόνου.
Το Χωρίς Λόγια είναι η θέση τριών μουσικών με καταβολές σε παλιά μουσικά ιδιώματα, που έχουν ως έδρα την Ανατολική Μεσόγειο. Τα κομμάτια- με τα οποία καταπιάνεται το σχήμα- αποτελούν κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις με επιρροές από την αστική λαϊκή παράδοση του ελληνικού μεσοπολέμου (ρεμπέτικο τραγούδι). Αφορμή είναι η εξερεύνηση του πώς παλιά μουσικά μοτίβα και όργανα μπορούν να γίνουν εργαλεία σύγχρονης μουσικής δημιουργίας και έκφρασης.

Θεοδώρα Αθανασίου: κιθάρα – σύνθεση                                                                                               Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι                                                                                                                   Λουκάς Μεταξάς: κρουστά

Διάρκεια: 60 λεπτά